Tappokytkin - Kill Switch

Mikä on tappokytkin (Kill switch)?

Päivitetty: Joulukuu, 2020

Jos olet kiinnostunut VPN-palveluista tai olet lukenut joitain arvosteluja, olet todennäköisesti törmännyt termiin tappokytkin (Kill switch). Tappokytkintä pidetään usein erittäin hyvänä ominaisuutena. Silti monet eivät tunnu tietävän tarkalleen ottaen mitä tappokytkin tekee ja miksi sitä on hyvä käyttää. Siksi voit lukea kaiken tappokytkimestä alla.

Mikä tappokytkin tarkalleen ottaen on?

Termin yleisessä merkityksessä tappokytkin viittaa mekanismiin, joka saa koneen sammumaan äkillisesti, kun jokin menee pieleen. Sitä voidaan käyttää myös kuvaamaan vastaavaa hätäpysäytystä ohjelmistossa fyysisen koneiston sijaan.

Jos kone hajoaa, vikaantuu tai alkaa toimia muulla ei halutulla tavalla, tappokytkimellä voidaan sammuttaa se välittömästi. Useimmissa raskaissa koneissa on tällainen turvakytkin. Kuten saatat kuvitella, tappokytkin on välttämätön kaikille koneille, esimerkiksi teollisuudessa käytetyille porille tai sahoille, jotka saattavat vaarantaa sen käyttäjiä, kun niiden hallita menetetään. Tappokytkimet näkyvät usein näissä koneissa kirkkaina punaisina painikkeina, joten ne on helppo löytää. Tällä yhdellä painikkeella voit välttää vaaralliset tilanteet heti. Raskaiden koneiden lisäksi myös joissakin ajoneuvoissa ja hisseissä on hätäpainike, joka toimii tappokytkimenä. Tämä toiminto lisätään aina käyttäjän turvallisuuden takaamiseksi.

Tappokytkin ohjelmistoissa

Kuten koneiden kohdalla, joissakin ohjelmistoissa käytetään myös tappokytkintä. Ajattele esimerkiksi ohjelmistoja, joita käyttävät suuret yritykset, jotka keräävät paljon käyttäjätietoja, tai valtion ohjelmistoja, jotka sisältävät kaikenlaisia ​​arkaluonteisia tietoja. Jos ohjelmisto pääsee luvattomien ihmisten käsiin, tappokytkin voi varmistaa, että he eivät näe mitään näistä arkaluontoisista tiedoista ilman oikeaa tunnistautumista. Tiedot tehdään näkymättömiksi tai niihin ei pääse käsiksi. Tappokytkin voi jopa poistaa ohjelmiston kokonaan. Tällä tavalla kaikki arkaluontoiset tiedot eivät vuoda vääriin käsiin.

Tappokytkimiä voidaan käyttää myös muissa yhteyksissä. Älypuhelimet käyttävät niitä yleensä varastamisen estämiseen. Koska tappokytkin voi tehdä laitteesta täysin käyttökelvottoman, on paljon vähemmän todennäköistä, että varkaat tuhlaavat aikaa yrittäessään varastaa sen. Esimerkiksi joissakin Windows-, Google- ja Apple-älypuhelimissa on myös tappokytkin asennettujen sovellusten turvallisuuden varmistamiseksi. Jos puhelimen sovellus on saanut tartunnan haitallisilla ohjelmistoilla, tappokytkin voi välittömästi eristää ja pysäyttää sovelluksen. Tämä estää uusia tartuntoja ja pitää muut osat laittesta turvassa. Lisäksi haitallinen ohjelmisto voidaan poistaa välittömästi.

Miksi VPN-sovelluksessa on tappokytkin?

Useimmat VPN-käyttäjät käyttävät sitä yksityisyytensä suojaamiseksi. He haluavat pysyä anonyyminä internetin selaamisen aikana, ja VPN voi auttaa siinä. Jos VPN-sovellus jostain syystä kaatuisi, tai sulkeutuisi virheen vuoksi, tämä yksityisyys menetettäisiin, ja tiedot lähetettäisiin internetiin ilman VPN-tunnelin tuomaa lisäsuojaa. Tämän seurauksena IP-osoitteesi näkyisi ulkomaailmalle ja verkkoliikenteesi ei olisi enää salattua.

VPN-tappokytkin varmistaa, että et koskaan pääse verkkoon suojaamattomana. Jos VPN-yhteys jostain syystä kaatuu tai toimii väärin selaamisen aikana, tappokytkin sulkee internet-yhteytesi kokonaan. Niin kauan kuin VPN-yhteys kärsii yhteysongelmista, et voi selata, suoratoistaa tai ladata mitään. Koska koko internet-yhteytesi on katkaistu, todellinen IP-osoitteesi pysyy suojattuna ja yksityisyytesi pysyy ennallaan, etkä pääse vuotamaan tietojasi vahingossa suojaamattomalla yhteydellä. Toisin sanoen tappokytkin varmistaa sen, että VPN suojaa sinua, vaikka se ei toimisi aivan kuten pitäisi.

Miksi VPN-yhteys katkeaa?

VPN-yhteyden katkeaminen voi johtua useita eri syistä. Tässä joitain yleisimpiä niistä:

  • Huono internet-yhteys: Jos internet-yhteytesi on huono alusta alkaen, on todennäköistä myös, että VPN-yhteys katkeaa. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun käytät langatonta Wi-Fi-verkkoa, jossa on heikko signaali. Jatkuvalla verkkojen vaihdolla on myös samanlainen vaikutus.
  • VPN-palvelimen ongelmat: Toinen mahdollinen syy on itse VPN-palvelin. Jos palvelimella on jonkinlainen sisäinen toimintahäiriö, tämä voi aiheuttaa VPN-yhteyden katkeamisen kokonaisuudessaan. Ongelmat voivat johtua palvelimen yhteyksien katkoksista, fyysisen palvelimen häiriöistä tai yhteyden aikakatkaisuista. Lisäksi, kun tiettyä palvelinta käyttävät monet käyttäjät samanaikaisesti, palvelin voi ruuhkautua. Näissä tapauksissa usein myös esiintyy muitakin ongelmia: yhteys voi hidastua huomattavasti tai katketa kokonaan.
  • Palomuurin-, virustentorjunnan- tai reitittimen asetukset: Toinen mahdollinen syy voi olla muiden ohjelmien tai laitteiden asetuksissa. Joillakin ohjelmilla on erityisiä asetuksia, jotka aktivoituna eivät salli VPN:n muodostaa yhteyttä. Palomuuri tai virustentorjuntaohjelma voi nähdä VPN:n ulkoisen yhteyden riskinä. Tämän seurauksena ne yrittävät pysäyttää VPN-yhteyden muodostamisen ja muuttaa suojatun tunnelin epäsäännölliseksi ja epäluotettavaksi yhteydeksi. Jopa reitittimesi ja laitteesi automaattiset päivitykset voivat aiheuttaa tällaisia ongelmia.

Missä VPN-palvelussa on hyvä tappokytkin?

Yleensä käyttäjät pitävät tappokytkintä positiivisena lisäyksenä mihin tahansa VPN-palveluun. Luonteensa vuoksi aktivoitu tappokytkin voi estää sinua siirtymästä verkkoon ennalta määritetyn ajan. Useimmissa tapauksissa tämä voittaa vaihtoehdon: suojaamattomuus internetissä. Tappokytkin lisää yksityisyyttäsi verkossa ja auttaa sinua hallitsemaan internet-yhteyttäsi paremmin.

Monilla VPN-palveluilla on oma tappokytkin ominaisuus. Jotkut palveluntarjoajat vaativat, että kytket sen päälle käsin muuttamalla asetuksia sovelluksen asetuksia, kun taas toiset palveluntarjoajat ovat aktivoineet sen oletuksena. Jotkut VPN-palveluntarjoajat ovat kuitenkin parempia kuin toiset. Siksi olemme listanneet kaksi parhainta VPN-palveluntarjoajaa, jotka tarjoavat toimivan tappokytkin ominaisuuden.

ExpressVPN

ExpressVPN on jo jonkin aikaa ollut kärjessä tämän hetken parhaiden VPN-palveluiden joukossa. Heidän tappokytkimensä toimii samalla tavalla kuin monien muiden palveluiden, jos yhteys katkeaa, tappokytkin havaitsee tämän ja katkaisee välittömästi kaiken internet-liikenteen. Tappokytkin varmistaa, ettei mitään henkilökohtaisia tietojasi lähetetä, ennen kuin ExpressVPN on palauttanut yhteyden palvelimeen. Tämän jälkeen tappokytkin sallii taas kaiken verkkoliikenteen. Hyvän tappokytkimen lisäksi ExpressVPN:llä on myös nopeita palvelimia, se on erittäin käyttäjäystävällinen ja toimii Netflixin kanssa.

ExpressVPN
Tarjous:
Vain 7,41€ kuukaudessa 1-vuoden sopimuksella.
9.5
  • Erittäin helppokäyttöinen VPN
  • Täydellinen anonyymiin selaamiseen, lataamiseen ja suoratoistoon
  • Yli 3000 palvelinta 94 maassa
Vieraile sivustolla

NordVPN

NordVPN on toinen luotettava vaihtoehto. Tämän VPN-palveluntarjoajan tappokytkin toimii useimmilla erilaitteilla, ja ominaisuus on integroitu sovellukseen, josta se on helppo kytkeä päälle tai pois päältä. NordVPN suosittelee, että käyttäjät käyttäisivät tappokytkintä mahdollisimman paljon. He näkevät sen viimeisenä puolustuslinjana. Lisäksi NordVPN antaa käyttäjilleen mahdollisuuden asettaa tappolistoja, joihin voit sisällyttää sovelluksia, joita et halua päästää verkkoon jos yhteytesi katkeaa. Näin voit käyttää joitain ohjelmia, vaikka tappokytkin olisi aktivoitu ja VPN-yhteys katkeaa. NordVPN:llä on laaja palvelinverkosto ja palvelu suhteellisen halpa. Palvelun avulla voit jopa katsella amerikkalaista Netflixiä tai ladata torrentteja anonyymisti.

NordVPN
Tarjous:
Vain 3,5€ kuukaudessa 2-vuoden sopimuksella.
9.3
  • Erinomainen suojaus ja suuri palvelinverkosto
  • Mukava ja miellyttävä sovellus
  • Ei lokeja
Vieraile sivustolla

Yhteenveto

Tappokytkin on hyödyllinen VPN-ominaisuus, joka auttaa suojaamaan käyttäjää. Kun puhutaan VPN-tappokytkimestä, se tarkoittaa sitä, että tietosi pysyvät turvassa myös silloin, kun VPN-ohjelmisto toimii virheellisesti ja suojattu yhteys katoaa. Et voi siirtyä verkkoon suojaamattomana, eivätkä sivustot näe todellista IP-osoitettasi. Jos etsit tappokytkimellä varustettua VPN-palvelua, suosittelemme sinulle ExpressVPN tai NordVPN VPN-palvelua. Nämä VPN-palveluntarjoajat auttavat sinua varmasti pysymään turvassa!


Listää artikkeleita VPN tietoa osiosta

Kommentit
Jätä kommentti
Ei kommentteja.
Jätä kommentti

*Sähköpostiosoitettasi ei julkaista