Paras Android VPN

Paras VPN Android laitteille

Päivitetty: Marraskuu, 2020

Jos omistat Android-älypuhelimen tai -tabletin, kannattaa harkita VPN-palvelun käyttöä. VPN:n avulla voit suojata verkkoyhteyden paremmin julkisissa Wi-Fi-verkoissa ja surffailla anonyymisti netissä, tai jopa suoratoistaa amerikkalaista Netflixiä.

Android laitteille löytyy myös paljon erilaisia VPN-palveluja. Tämä voi vaikeuttaa oikean VPN-palvelun valitsemista, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi. Jotkut Android VPN:t ovat hitaita, toiset nopeita, mutta vaarantaa tietoturvasi, jotkut eivät ei ole lainkaan VPN-palveluita, vaan välityspalvelimia. Android sovelluskaupassa on myös paljon sovelluksia, jotka mainostavat itseään ilmaisina VPN-palveluina, mutta sisältävät tosiasiassa haittaohjelmia tai vakoiluohjelmia jotka varastavat tietosi.

Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan parhaan VPN-palvelun Android laitteellesi.

Paras VPN Androidille

Alla kolme parasta VPN-palvelua Android laitteille:

1. Surfshark

Surfshark on yksi parhaista ja kohtuuhintaisimmista VPN-palveluista. Lähes jokaisesta näkökulmasta katsottuna, tämä VPN on erittäin hyvä. Palvelimet ovat nopeita, laajan palvelinverkoston ansiosta palvelimia löytyy useista eri maista, joten omaa virtuaalista sijaintia on helppo muuttaa. VPN-sovellus on helppokäyttöinen ja lisäksi Surfshark on erittäin halpa tarjotun laadun suhteen.

Surfshark VPN:llä suojaat kaikki Android laitteesi verkkoyhteydet erittäin edulliseen hintaan.

Surfshark
Tarjous:
Pysy anonyyminä internetissä, alkaen 1,87€/kuukausi.
8.8
 • Erittäin käyttäjäystävällinen, toimii Netflixin ja torrentien kanssa
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu. Ilman turhia kysymyksiä!
 • Halpa monilla lisäominaisuuksilla
Vieraile sivustolla

2. ExpressVPN

ExpressVPN on loistava VPN Androidille. VPN-palvelu on erittäin nopea, sillä on monia palvelimia eri maissa, ja se on erittäin helppo asentaa ja määrittää Android-laitteille. Hyvien nopeuksien lisäksi ExpressVPN:llä on myös erittäin hyvä salaus joka suojaa yksityisyytesi netissä, ja voit huoletta käyttää myös avoimia langattomia verkkoja.

Surfshark:iin verrattuna ExpressVPN on laadultaan hieman parempi, mutta myös hinnaltaan paljon kalliimpi. Siksi olemme antaneet sille toisen sijan tässä listassa.

ExpressVPN
Tarjous:
Vain 7,41€ kuukaudessa 1-vuoden sopimuksella.
9.5
 • Erittäin helppokäyttöinen VPN
 • Täydellinen anonyymiin selaamiseen, lataamiseen ja suoratoistoon
 • Yli 3000 palvelinta 94 maassa
Vieraile sivustolla

3. Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access (PIA) on erinomainen vaihtoehto Android VPN käyttäjille, jotka etsivät vahvasti yksityisyyttä suojaavaa VPN-palvelua. PIA keskittyy hyvin verkkoturvallisuuteen ja ylläpitää silti erinomaisia nopeuksia. Private Internet Access on vähän hitaampi kuin ExpressVPN, ja hieman kalliimpi kuin Surfshark, mutta silti tämä VPN on loistava valinta Android laitteille. Pidämme erityisesti tämän palveluntarjoajan turvallisuudesta ja salauksesta.

PIA
Tarjous:
Suojaa yksityisyytesi, alkaen 2,50€/kuukausi.
8.5
 • Vahva keskittyminen yksityisyyteen ja turvallisuuteen
 • Nopeat ja vakaat palvelimet
 • Halpa hinta
Vieraile sivustolla

Miten valita paras VPN Androidille?

Jos haluat erinomaisen VPN-palveluntarjoajan Androidille, varmista, että valitset nopean ja turvallisen VPN-palvelun, jolla on oikeat palvelimien sijainnit. Riippuen mikä on tärkeintä, jotkut palvelut voivat olla sinulle sopivampia kuin toiset. Käytätkö suoratoistopalveluita kuten Netflix? Valitse nopea VPN. Haluatko tietosi pysyvän turvassa? Valitse vahvaa salausta käyttävä VPN. Haluatko kiertää tietyn verkkosivuston eston toisesta maasta? Tarkista onko VPN-palvelulla palvelimia kyseisessä maassa. Lisäksi tietenkin pitää tarkastaa onko palvelulla saatavilla Android-sovellus.

Valittaessa Androidille sopivinta parasta VPN-palvelua on hyvä ottaa seuraavat asiat huomioon:

Turvallisuus ja yksityisyys

Tietosuojasyistä on tärkeää varmistaa, että VPN-palveluntarjoaja ei pidä lokeja, jos käyttäjälokeja pidetään, on yksityisyytesi vaarassa. VPN salausprotokollat määrittävät kuinka helppoa tai vaikeaa salatun tiedon murtaminen on. Useimmat VPN:t käyttävät OpenVPN protokollaa, mutta on joitain, jotka eivät. Suosittelemme, että valitset VPN-palveluntarjoajan, joka käyttää OpenVPN protokollaa.

Nopeus

Nopeus voi olla erittäin tärkeä, erityisesti suoratoiston, lataamisen ja jokapäiväisen käytön aikana. VPN-yhteys hidastaa aina nopeuttasi hieman, mutta joillain VPN-palveluilla et välttämättä edes huomaa sitä, kun taas toiset palvelut hidastavat yhteyttä huomattavasti.

Helppokäyttöisyys

Jotkut VPN:t vaativat enemmän teknistä osaamista asennuksen ja VPN-yhteyden määrittämisen suhteen, kun taas toiset eivät. Jos et omaa teknistä osaamista, kannattaa valita Android VPN-palveluntarjoaja jolla on helppokäyttöinen sovellus. Myös asiakastuen saatavuus kannattaa tarkastaa, ja millä eri tavoin tukeen saa yhteyttä.

Palvelinverkosto

Jos haluat kiertää eri sivustojen asettamat maakohtaiset rajoitukset, niin kannattaa valita palveluntarjoaja jolla on suuri määrä palvelimia eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi, VPN-palvelu, jolla on palvelimia vain Euroopassa, on hyödytön amerikkalaisen Netflixin eston kiertämiseen. Lisäksi VPN-yhteys vaikuttaa nopeuteen huomattavasti vähemmän, jos käyttämäsi VPN-palvelin on lähellä sijaintiasi.

Lisäominaisuudet

VPN-palvelut tarjoavat myös erilaisia lisäominaisuuksia kuten tappokytkin tai henkilökohtainen IP-osoite. Näihin on myös hyvä kiinnittää huomiota, jos tarvitset joitain erityisominaisuuksia.

Hinta

Palvelun laadun lisäksi on myös hyvä katsoa sopiiko VPN-tilaus budjettiisi. Turhista lisäominaisuuksista ei kannata maksaa liikaa, haluat mahdollisen hyvän VPN-palvelun, mutta et halua maksaa siitä liikaa. Lisäksi on hyvä tarkastaa onko tarjolla rahat takaisin -takuuta, jos jostain syystä palvelu ei sovellukaan käyttöösi.

Ilmainen VPN Androidille vai maksullinen

Maksullisten VPN-palvelujen lisäksi on myös ilmaisia VPN-palveluita. Vaikka on olemassa useita hyviä ilmaisia VPN-palveluja, useimmat niistä eivät sovi pitkäaikaiseen käyttöön. Monilla ilmaisilla VPN-palveluilla on rajoituksia nopeudelle, kuukaudessa käytetylle datasiirrolle, tai palvelimien sijainneille. Usein tiedonsiirtorajoitukset eivät edes salli kokonaisen elokuvan katselua. Ilmaiset VPN-palvelut ilman tiedonsiirtorajoja ovat yleensä erittäin hitaita, epäluotettavia, ja eivät välttämättä ole panostaneet tietoturvaan riittävästi, jolloin yksityisyytesi on vaarassa. Tästä syystä suosittelemme yleensä maksullisen palvelun hankkimista.

Ilmaisia VPN-palveluita Androidille

Jos puhumme ilmaisista VPN-sovelluksista Androidille, on myös hyvä mainita lyhyesti välityspalvelimet. Nämä ovat sovelluksia, jotka ovat usein ilmaiseksi mainostettuja VPN-palveluita. Yleensä nämä ovat kuitenkin välityspalvelimia: palveluita, jotka muuttavat IP-osoitteesi, mutta eivät salaa tietojasi.

Yksi esimerkki näistä on Hola-sovellus. Tämä palvelu mainostaa itseään ilmaisena VPN:nä, mutta muuttaa IP-osoitteesi vain toisen Hola-käyttäjän osoitteeksi. Jos käytät Hola-sovellusta, yhteyttäsi käyttävät myös muut Holan käyttäjät. Tämä on erittäin vaarallista, koska muut käyttäjät pääsevät käyttämään yhteyttäsi, ja et koskaan voi tietää mihin he käyttävät sitä.

On myös hyvä huomioida, että jotkut sovellukset mainostavat olevansa ilmaisia VPN-palveluita, mutta itse asiassa nämä sovellukset sisältävät viruksia tai haittaohjelmia, jotka saastuttavat laitteesi ja varastavat tietojasi.

Miksi VPN Androidille?

Jokaisella on eri syyt käyttää VPN-palveluita. Yleisimmät syyt ovat seuraavat:

SyySelitys
TurvallisuusKoska VPN-yhteys salaa internet-liikenne, muut eivät voi vain päästä käsiksi tietoihisi. Hakkerit, hallitukset ja internet-palveluntarjoajat eivät esimerkiksi näe mitä teet verkossa. Tämä on erityisen tärkeää Android-laitteille, koska muodostat usein yhteyden julkisiin Wi-Fi-verkkoihin älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi.
YksityisyysVPN:n ansiosta oma IP-osoitteesi on piilotettu ja saat toisen IP-osoitteen VPN-palvelimelta. Tämän seurauksena verkkotoimintojasi ei voida jäljittää laitteeseesi tai sinuun itseesi. Tätä käytetään usein yhdessä torrentien lataamisen kanssa sakkojen välttämiseksi. Yksityisyys ja lainsäädäntö ovat myös syy siihen, miksi toimittajat, jotka asuvat eri maissa, joissa on paljon sensuuria, käyttävät VPN:ää ilmaisemaan mielipiteensä nimettömästi netissä.
Estojen kiertoJotkut sivustot ja palvelut estävät sisällön sijaintisi perusteella. Esimerkiksi Netflix tarjoaa enemmän elokuvia ja sarjoja Amerikassa kuin useimmissa muissa maissa. VPN:n avulla voit ohittaa tämän kaltaiset maantieteelliset estot ja katsella edelleen muiden maiden elokuvia ja sarjoja. Tämä on myös syy, miksi VPN:ää käytetään usein Kiinassa, jossa YouTuben ja Facebookin kaltaiset sivustot on estetty.

Miten VPN asennetaan Androidiin

On useita eri tapoja asentaa VPN Android laitteeseen. Helpoin tapa on asentaa palveluntarjoajan oma VPN-sovellus Google Play kaupan kautta:

 1. Osta tilaus VPN-palveluntarjoajalta
 2. Lataa VPN-sovellus Google Play kaupasta
 3. Avaa sovellus
 4. Kirajudu sisään sovellukseen VPN-tunnuksillasi
 5. Laita VPN-yhteys päälle (Android laitteesi todennäköisesti pyytää sinua muuttamaan VPN-yhteyksien määritystä verkkoyhteyksien asetuksissa, salli tämä).

Yhteenvetona: Paras VPN Androidille

Aiemmin mainittujen kriteerien perusteella suosittelemme seuraavia VPN-paleluita Android järjestelmille:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. Private Internet Access (PIA)

Kaikilla näillä palveluilla on erinomaiset Android-sovellukset ja ne ovat hyviä hinnan, nopeuden ja turvallisuuden suhteen. Surfshark on edullisin, ExpressVPN on hiukan parempi, mutta on myös paljon kalliimpi, ja Private Internet Access tekee lisätoimia turvallisuuden suhteen. Jos mikään näistä palveluntarjoajista ei vetoa sinuun, voit lukea lisää VPN-arvosteluja:

Katso VPN arvostelut

Paras VPN Android laitteille: Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet alle aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä. Klikkaa kysymystä, ja näet vastauksen.

Käytettävyyden, hinnan, turvallisuuden, nopeuden, yksityisyyden ja lisäominaisuuksien perusteella suosittelemme seuraavia VPN-palveluita Androidille:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. Private Internet Access (PIA)

VPN suojaa yhteyden, joka kulkee laitteesi ja internetin välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedot ovat salattu. Hakkerit eivät voi purkaa näitä tietoja, vaikka ne siepattaisiin. Tämä salattu, virtuaalinen tunneli pitää tietosi turvassa. Lisäksi VPN piilottaa IP-osoitteesi ja saat toisen IP-osoitteen (VPN-palvelimen IP-osoitteen). Näin parannat yksityisyyttäsi verkossa.

VPN-yhteyden muodostaminen Androidissa on melko helppoa. Kun olet tilannut VPN-palvelun, sinun tarvitsee vain asentaa VPN-sovellus ja käynnistää se. Voit ladata sovelluksen VPN-palveluntarjoajan verkkosivustolta tai Google Play -kaupasta, mutta ole varovainen, ettet lataa vahingossa väärää sovellusta kaupasta. Kun sovellus on asennettu, kirjaudu sisään VPN-tililläsi ja ota VPN käyttöön.

Ylimääräisten turvatoimien vuoksi VPN antaa sinun käyttää internetiä turvallisemmin ja anonyymisti. Lisäksi VPN n avulla voit ohittaa internet-sensuurin maissa, joissa tiettyihin sivustoihin ei pääse. Tätä samaa sensuurin kiertämisen periaatetta voidaan käyttää myös esimerkiksi Netflixin amerikkalaisen version suuremman sisältötietokannan eston avaamiseen.


Listää artikkeleita Paras VPN osiosta

Kommentit
Jätä kommentti
Ei kommentteja.
Jätä kommentti

*Sähköpostiosoitettasi ei julkaista