VPN arvostelut 2021

VPN-palveluiden arvostelut

Testattaessa VPN-palveluita tarkastelemme niiden tarjoamaa nopeutta, turvallisuutta, palvelimia, käyttäjäystävällisyyttä ja lisäominaisuuksia. Käyttämällä VPN-palvelua useiden viikkojen ajan intensiivisesti ja suorittamalla useita erilaisia testejä, voimme antaa palveluntarjoajille selkeät pisteet. Testaamme kaikki VPN-palvelut itse, ja yhdistämme lopullisissa arvioissa asiantuntijatiimimme jäsenten yhteiset kokemukset palvelusta.

Miten arvostelemme VPN-palvelut?

Kaikki palvelut arvostelemme puolueettomasti. Arvosteluissamme kiinnitämme erityisesti huomiota seuraaviin osa-alueisiin:

  • Turvallisuus: Kuinka vakaa VPN:n tarjoama turvallisuus on? Arvioimme salausprotokollat ja testaamme VPN-yhteyden vakauden. Lisäksi tarkistamme, muuttuvatko IP-osoitteemme ja virtuaalinen sijaintimme todella, kun olemme yhteydessä VPN-palvelimiin. Testaamme myös muita palvelun lisäturvaa tuovia ominaisuuksia, kuten tappokytkin ja mainostenesto. Lopuksi tarkistamme myös palveluntarjoajan käyttäjäloki käytännöt; pitävätkö he lokeja verkkoliikenteestä ja muista yksityiseen liittyvistä asioista. Tämä on tärkeä asia, koska jos lokeja pidetään, se on suuri yksityisyyteen liittyvä riski.
  • Nopeus: Mitä tapahtuu internet-yhteytemme nopeudelle, kun muodostamme yhteyden VPN-palvelimeen? Yleensä VPN:n käytöllä on negatiivinen vaikutus yhteysnopeuteen. Tämä ei tietenkään ole mikään yllätys, koska VPN salaa ja ohjaa liikenteen uudelleen. VPN-palveluntarjoajien välillä on kuitenkin suuria eroja siinä, kuinka huomattava tai ärsyttävä tämä nopeusero ja viive on. Joidenkin palveluntarjoajien kanssa tuskin huomaa nopeuden menetystä, kun taas muut VPN-palvelut tekevät internet-yhteydestäsi tuskallisen hitaan.
  • Käyttökokemus: Kuinka käyttäjäystävällinen VPN-palveluntarjoaja on päivittäisessä käytössä? Katsomme kriittisesti eri VPN-palveluntarjoajien verkkosivustoja ja tarkistamme, kuinka helppoa ohjelmistojen asentaminen on. Tarkistamme myös eri laitteiden tuen, ja toimiiko ohjelmisto hyvin eri laitteilla. Useimmille käyttäjille on tärkeää, että VPN-sovellus on helppokäyttöinen ja että sovellus on selkeä. Lopuksi testaamme myös asiakastuen saatavuuden ja asiakastuen laadun.
  • Palvelinverkosto: Kuinka suuri ja monipuolinen on VPN-palvelinverkosto? Saatat etsiä VPN-palvelua, jolla on palvelimia tietyssä maassa tai tietyllä alueella. Tässä tapauksessa on tärkeää että tiedät onko VPN-palveluntarjoajalla siellä paljon palvelimia. Sijainnin lisäksi on myös tärkeää tietää VPN-palvelinten palvelinkuormitus. Jos joudut jakamaan palvelimen tuhansien muiden käyttäjien kanssa, se voi vaikuttaa yhteyden nopeuteen negatiivisesti. Tarkistamme, ylläpitääkö VPN-palveluntarjoaja palvelimiaan ja laajentaako se palvelinverkkoaan, jos uusien tilaajien määrä kasvaa.
  • Lisäominaisuudet: Mitä lisäominaisuuksia VPN-palvelu tarjoaa? Testaamme, onko esimerkiksi mahdollista kiertää internet-sensuuri sekä Netflix, Disney Plus, Hulu, sekä muiden suoratoistopalveluiden maakohtaiset rajoitukset. Ja sallitaanko P2P-liikenne, torrenttien lataaminen.
Päivitetty: Tammikuu, 2021
Tarvitsetko apua VPN-palvelun löytämiseen?

Katso TOP 5 parasta VPN-palvelua, jotka olemme valinneet ja arvostelleet sinua varten.

TOP 5 VPN-palvelua