ExpressVPN logo

ExpressVPN Arvostelu 2021

Päivitetty: Tammikuu, 2021
Kohokohdat
 • Erittäin helppokäyttöinen VPN
 • Täydellinen anonyymiin selaamiseen, lataamiseen ja suoratoistoon
 • Yli 3000 palvelinta 94 maassa
9.5

Pisteet

 • Nopeus
  9.5
 • Turvallisuus
  9.5
 • Käyttökokemus
  9.5
 • Palvelinverkosto
  9.5

ExpressVPN arvostelu

ExpressVPN on ollut VPN-palveluiden kärjessä jo jonkin aikaa – ja aivan oikeutetusti. Yirtys on tarjonnut palveluita jo vuodesta 2009 ja he tietävät todella mitä tekevät. ExpressVPN hallitsee tällä hetkellä VPN-markkinoita parin muun palvelun ohella. Tilauksen avulla pääset käyttämään laajaa yli 3000 palvelimen palvelinverkostoa 160 eri paikassa jaettuna 94 maahan. Lisäksi voit käyttää tätä tilausta jopa viidessä laitteessa samanaikaisesti. Yhteyksien laatu on huippuluokkaa ja antaa sinun selata, suoratoistaa ja ladata vapaasti vaikuttavilla nopeuksilla. Palvelun turvallisuus ja salaus ovat korkeimpien kansainvälisten standardien mukaisia ja suojaavat sinua kolmansien osapuolten häiriöiltä ja vakoilulta.

Yritys on virallisesti rekisteröity Britannian Neitsytsaarilla, mikä tarkoittaa sitä, että sillä ei ole laillista velvollisuutta pitää käyttäjälokeja. Tämän vuoksi palvelu ei pidä lokeja, jotka loukkaavat käyttäjien yksityisyyttä. ExpressVPN on erittäin käyttäjäystävällinen: se tekee VPN:n käytöstä helppoa kaikille. Sinun ei tarvitse olla teknisesti taitava käyttääksesi ExpressVPN-sovelluksia. Lisäksi verkkosivusto ja asiakaspalvelu ovat erittäin hyödyllisiä, ja sovellukset toimivat intuitiivisesti.

Nopeus – Miten nopea ExpressVPN on?

Minkä tahansa VPN-palvelun yhteysnopeus on tärkeä, varsinkin jos haluat tehdä enemmän kuin vain selata nettisivuja. Jos VPN-yhteys ei ole tarpeeksi nopea, lataamisen, suoratoiston tai pelaamisen aikana voi esiintyä viivettä. Tästä syystä testaamme kaikkien VPN-palveluiden nopeuden nähdäksemme, hidastavatko ne yhteyttä, ja jos hidastavat, niin missä määrin.

Nopeus päivittäisessä käytössä

Kun testasimme ExpressVPN:ää käytännössä, sen nopeudet olivat erinomaiset. Emme kokeneet viivettä säännöllisen selailun yhteydessä. Suoratoisto ja lataaminen eivät myöskään aiheuttaneet ongelmia. Videoiden katselu YouTubessa ja Netflixin suoratoisto toimi ilman mitään ongelmia. Lisäksi erikokoisten tiedostojen lataaminen onnistui helposti ja nopeasti.

Kun käytimme ExpressVPN:n suosittelemia palvelimia, emme myöskään kokeneet viivettä pelaamisen aikana. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää muodostaa yhteys palvelimeen, joka ei ole liian kaukana fyysisestä sijainnista, koska muuten pingi saattaa lisääntyä. Kaiken kaikkiaan ExpressVPN on loistava VPN pelaamiseen. Nopeustesteissämme pystyimme ylläpitämään suuria internet-nopeuksia ilman nopeuden merkittävää laskua.

Yhteenveto nopeudesta

 • Palvelun käyttö ei hidasta internet-yhteyttä merkittävästi
 • Nopeudessa ei tapahtunut huomattavaa muutosta päivittäisessä käytössä
 • Sovellus tarjoaa oman sisäänrakennetun nopeustestin

Turvallisuus – Kuinka turvallinen ExpressVPN on?

Ehkä tärkein VPN-ominaisuus on, että se pitää sinut turvassa ja anonyyminä verkossa. ExpressVPN salaa kaiken tietoliikenteen ja anonymisoi verkkotoiminnot. Palvelu noudattaa korkeimpia kansainvälisiä standardeja ja sillä on upeat vaihtoehdot suojausasetuksiin. Alla voit lukea kaiken heidän tukemistaan salausprotokollista, käyttäjäloki- ja tietosuojakäytännöistään, tappokytkimensä (Kill Switch), ja mitä tietoja palvelu tarvitsee tilin luomiseen.

Salausprotokollat

ExpressVPN käyttää 256-bittistä salausta ja suosittelee OpenVPN UDP -protokollaa, joka on myös asetettu oletusprotokollaksi. Nämä ovat korkeimmat kansainväliset salausstandardit, joten sinun ei tarvitse huolehtia yksityisyydestäsi. ExpressVPN tukee seuraavia protokollia:

 • OpenVPN UDP: Paras nopeuden ja turvallisuuden yhdistelmä, mutta ei välttämättä toimi kaikissa verkoissa.
 • OpenVPN TCP: Todennäköisesti toimii kaikentyyppisissä verkoissa ja epäilemättä yksi turvallisimmista VPN-protokollista, mutta saattaa olla hitaampi kuin UDP.
 • L2TP/IPSec: Heikompi suojaus – hyödyllinen anonyymksi tekemiseen ja sijainnin muuttamiseen, kun muut protokollat eivät toimi.
 • IKEv2/IPsec: Yleensä erittäin nopea, mutta ei välttämättä toimi kaikentyyppisissä verkoissa ja tarjoaa vähemmän määritysvaihtoehtoja kuin OpenVPN. Toimii kuitenkin iOS:ssä, mitä OpenVPN ei tee.

Suosittelemme, että pidät ExpressVPN:n oletusasetukset, koska ne tarjoavat parhaan mahdollisen suojauksen.

On hyvä huomata, etteivät kaikki ExpressVPN:n palvelimet tue kaikkia protokollia. L2TP/IPsec- ja PPTP-protokollia tukee vain tietty määrä palvelimia maailmanlaajuisesti. Ohjelmisto ja sovellukset eivät tue PPTP-protokollaa. Tätä protokollaa tuetaan vain reitittimille, koska jotkut reitittimet tukevat vain PPTP-protokollan käyttöä. Näin ollen myös VPN-reitittimet ovat tuettuja.

Näiden protokollien lisäksi ExpressVPN kehittää myös omaa protokollaansa: Lightway. Tämän protokollan avulla he toivovat voivansa luvata asiakkaille nopeamman, turvallisemman, luotettavamman ja vakaamman VPN-kokemuksen. ExpressVPN väittää, että yhteyden nopeus paranee Lightway:n ansiosta. Lisäksi ExpressVPN ilmoittaa, että he avaavat pian lähdekoodin Lightway koodin ytimelle, mikä tietysti myötävaikuttaa protokollan turvallisuuteen. Loppujen lopuksi tällä tavoin kuka tahansa voi tarkistaa koodin, jonka pitäisi olla myös suhteellisen helppoa, koska koodipohja on suhteellisen pieni ExpressVPN:n mukaan.

Vaikka protokollasta tiedetään vähän, tällaisen protokollan kehittäminen osoittaa, että he uudistavat jatkuvasti ydinliiketoimintaansa. Ei ole vielä tiedossa, milloin tämä uusi protokolla on saatavana laajaan käyttöön. Tällä hetkellä Lightway on saatavana vain betatestaajille.

Lokitiedot ja yksityisyys

ExpressVPN sijaitsee virallisesti Britannian Neitsytsaarilla. Tämä nimi saattaa saada sinut ajattelemaan, että he ovat osa Britanniaa, mutta nämä saaret ovat itsenäinen valtio, jolla on tiukat yksityisyyden suojaa koskevat säännöt (jotka hyödyttävät kuluttajia). Tästä syystä palvelun ei tarvitse säilyttää mitään tietoja. Tämä tarkoittaa, että heitä ei ole velvoitettu pitämään käyttäjälokeja.

Edellä mainitun asian vuoksi ExpressVPN ei pidä liikenne- tai IP-lokeja. Joten heillä ei ole tietoa siitä, mitä teet verkossa. Ainoat lokilajit, joita he pitävät, ovat yhteyslokit. Tämäntyyppiset lokit kertovat heille vain päivämääriä, jolloin palvelua on käytetty ja mihin palvelimeen yhteys on muodostettu. Nämä tiedot eivät ole linkitetty IP-osoitteeseen, vaan käyttäjätiliin. Tämä tarkoittaa, että voit pysyä täysin anonyyminä käyttämällä anonyymiä sähköpostiosoitetta ja maksamalla tilauksen esim. Bitcoin kryptovaluutalla.

Heidän omin sanoin:

Voimme tietää, että asiakas on käyttänyt ExpressVPN:ää, mutta emme koskaan tiedä, MITEN hän on käyttänyt palveluitamme … ExpressVPN ei kerää IP-osoitteita, selaushistoriaa, liikennetietoja tai DNS-kyselyitä, joita voitaisiin käyttää tietyn käyttäjän tunnistamiseen.

Todellisuudessa ExpressVPN ei edes pystyisi tallentamaan mitään pysyviä lokeja. Tämä johtuu uudesta TrustedServer-teknologiasta, jonka yritys esitteli vuonna 2019. Kaikki VPN-palvelimien tiedot tallennetaan vain RAM-muistiin, joka on eräänlainen haihtuva muisti. Tämä tarkoittaa, että kaikki tiedot poistetaan säännöllisesti, koska RAM-muisti tarvitsee toimiakseen sähkövirtaa. Aina kun virta katkeaa, kaikki kerätyt tiedot katoavat automaattisesti. Tämä on loistava ratkaisu kaikille, jotka suhtautuvat yksityisyyteensä vakavasti.

Tämän lisäksi ExpressVPN on äskettäin tuonut esiin jotain uutta, jota he kutsuvat nimellä “Digital Security Lab”. Tämä on tutkimuslaboratorio, joka keskittyy seuraaviin asioihin:

 • Digitaalisten oikeuksien ja turvallisuuskysymysten tutkiminen ja kuluttajien kouluttaminen niistä.
 • Työkalujen ja resurssien luominen yksilöiden voimaannuttamiseksi.

Tämä osoittaa meille, että he ovat muutakin kuin vain VPN-palveluntarjoaja. He haluavat todella vaikuttaa verkkoturvallisuuteen ja -turvallisuuteen maailmanlaajuisesti.

Tappokytkin (Kill switch)

Kun olet muodostanut yhteyden suojattujen VPN-tunneleiden kautta, joskus voi tapahtua niin, että VPN-yhteys katkeaa jostain syystä. Tämä tarkoittaa sitä, että tietosi ovat suojaamattomia, kunnes voit muodostaa yhteyden uudelleen VPN-palvelimeen. Luultavasti haluat estää tämän kaltaiset tapahtumat.

ExpressVPN tarjoaa ylimääräisen suojauselementin nimeltään tappokytkin. Kun otat tappokytkimen käyttöön, et enää koskaan ole suojaamaton. Jos vahingossa menetät VPN-yhteyden, tappokytkin estää kaiken internet-liikenteen. Näin online-toiminnassasi ei ole heikkoja kohtia.

Mitä tietoja ExpressVPN tarvitsee?

Tilin luomiseksi tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja maksutavan. Voit pysyä täysin tuntemattomana, jos käytät anonyymia sähköpostiosoitetta ja maksat Bitcoinilla. Jos varmistat, ettei sähköpostiosoitetta voida yhdistää sinuun millään tavalla, kukaan ei tiedä kuka olet.

Yhteenveto turvallisuudesta

 • Palvelu käyttää vahvaa 256-bittistä salausta
 • Voit valita OpenVPN UDP-, OpenVPN TCP-, L2TP/IPSec- ja IKEv2/IPsec-protokollien välillä
 • Sovelluksessa on tappokytkin ominaisuus
 • ExpressVPN käyttää TrustedServer-teknologiaa, joka käyttää RAM-muistia
 • Tilin luomiseen tarvitaan vain sähköpostiosoite ja maksutapa

Käyttökokemus – Kuinka käyttäjäystävällinen ExpressVPN on?

Jos VPN-palveluntarjoajalla ei ole toimivaa asiakastukea, hyvää ja informatiivista verkkosivustoa tai helppokäyttöistä ohjelmistoa, voi palveluiden käyttöönotto ja asetusten määritys olla vaikeaa. Alla voit lukea kaiken ExpressVPN:n käyttäjäystävällisyydestä. Luomme katsauksen heidän verkkosivustoonsa, palvelun käyttöönottoon, sovelluksiin, tilauksien hintoihin ja asiakastukeen.

ExpressVPN-verkkosivusto

ExpressVPN: llä on erittäin selkeä ja käyttäjäystävällinen verkkosivusto. Sivustolla on paljon tietoa VPN:n toiminnasta.

ExpressVPN verkkosivuston etusivu

”Mikä on VPN?”-välilehden alta, löydät paljon tietoa siitä, mikä VPN tarkalleen ottaen on, ja kuinka VPN:n eri elementit toimivat.

”Tuotteet”-välilehdeltä löydät yksityiskohtaiset asennusoppaat eri laitteille ja käyttöjärjestelmille. Lisäksi sieltä löytyy erilaisia selainlaajennuksia ja tietosuojatyökaluja.

“Tuki”-välilehti vie sinut valikkoon, jossa voit katsoa erilaisia vianmääritysoppaita tai lukea palvelun laajaa ohjetietokantaa, tai ottaa yhteyttä livechat tukeen.

Sivustolta on helposti löydettävissä tarvitsemasi tiedot palveluun liittyen, sekä ongelmatilanteiden ratkaisuun. Jos et jostain syystä löydä jotain, asiakastuki palvelee ympäri vuorokauden.

ExpressVPN asentaminen

Sovellusten asennus on erittäin helppoa ja nopeaa. Ohjatun helpon asennustoiminnon avulla asennukseen ei kulu ylimääräistä aikaa, ja tämän jälkeen voit heti käyttää internetiä anonyymisti.

ExpressVPN-sovellus on saatavana useimmille yleisille laitteille, kuten Windows, Mac, Android, iOS ja Linux, sekä myös pelikonsoleille. Voit myös asentaa heidän ohjelmistonsa DD-WRT-reitittimeen.

ExpressVPN tarjoaa verkkosivustollaan seuraavan kolmivaiheisen oppaan:

ExpressVPN käyttöönotto vaiheet

Tämä saattaa näyttää vähän liiankin yksinkertaistetulta, mutta todellisuudessa käyttöönotto on todella helppoa. Kun olet ostanut tilauksen, vierailet verkkosivuston asetussivulla. Valitset ohjelmiston laitteellesi ja käyttöjärjestelmällesi ja asennat sen. Sovellus avautuu ja lyhyen asennuksen jälkeen voit alkaa käyttämään sitä. Löydät heidän sovelluksensa mobiililaitteille laitekohtaisista sovelluskaupoista.

ExpressVPN yleisilme ja helppokäyttöisyys

Sovellusten ulkoasu on erittäin ammattimaisesti suunniteltu. Se toimii myös intuitiivisesti ja sen käyttö on erittäin selkeää ja todella helppoa. Useimmat käyttäjät tarvitsevat vain selkeän päälle/pois painikkeen ja helpon tavan muuttaa palvelimen sijaintia. ExpressVPN-sovellus näyttää juuri tämän. Lisäksi sovellus ei ole täynnä erilaisia turhia tietoja joita et ymmärrä, tai ominaisuuksia joita et tarvitse. Tästä syystä ExpressVPN on ihanteellinen henkilöille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet VPN:ää.

Vasemman yläkulman valikosta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla voit säätää VPN-yhteyden asetuksia, jos haluat tehdä niin. Lisäksi voit suorittaa nopeustestin ja valita ohjevalikon, jos tarvitset ohjeita ohjelmiston käyttöön.

ExpressVPN ohjelmisto Windows

ExpressVPN ja Linux

Aivan kuten kaikki muutkin parhaat VPN-palveluntarjoajat, ExpressVPN tarjoaa VPN-palveluitaan myös Linux-käyttäjille. Palvelua voidaan käyttää useiden eri Linux-jakeluiden kanssa, kuten Ubuntu, Debian, CentOS, Fedora, Raspbian ja Arch jakeluissa. Toisin sanoen, on hyvin vähän käyttöjärjestelmiä, joita ExpressVPN ei tue. Alla on lyhyt yhteenveto palvelun käytöstä Linux-jakelussa.

ExpressVPN:n palvelinverkosto on myös Linux-käyttäjien käytettävissä. Palvelimet ovat myös huippuluokkaa nopeuden ja vakauden suhteen. Testauksen aikana emme havainneet yhtäkään DNS- tai WebRTC-vuotoa.

Koska kaikki tapahtuu terminaalin kautta, on tärkeää löytää oikea sivu arkiston lataamiseksi ja oppia peruskomennot. Yhteyden muodostaminen terminaalista on helppoa, pyydät vain luettelon palvelimista ja muodostat VPN-yhteyden haluamaasi palvelimeen.

Linuxille on myös saatavilla Firefox ja Chrome selainlaajennukset, joiden avulla VPN-yhteys on helppo muodostaa selaimessa.

Hinnoittelu ja maksutavat

ExpressVPN hinnoittelu on VPN-palveluiden kalleimmasta päästä, mutta vaikka näin onkin, on palvelu koko rahan arvoinen ja rahoille saa hyvän vastineen.

ExpressVPN tarjoaa kolme erilaista tilaussopimusta. Kaikki kolme tilausta tarjoavat saman korkeatasoisen turvan, ainoa ero on tilauksien kesto ja kuukausikustannukset.

Tilauksen kestoHinta
1 kuukausi10,99€/kuukausi
6 kuukauta8,48€/kuukausi
1 vuosi7,06€/kuukausi
* Euro hinnat määräytyvät Dollarin kurssin mukaan, ja voivat hieman vaihdella sen hetkisestä kurssista riippuen.

ExpressVPN tarjoaa kaikkiin tilauksiin täyden rahat takaisin -takuun ensimmäisten 30 päivän ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit testata heidän palveluitaan 30 päivän ajan, ja saada rahasi takaisin, jos et jostain syystä ole tyytyväinen palveluun.

ExpressVPN hyväksyy seuraavat maksutavat:

 • Luottokortti (VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, JCB, Diners Club International)
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Lisäksi tarjolla on myös alueellisia maksutapoja.

Näillä vaihtoehdoilla voit epäilemättä löytää itsellesi sopivan maksutavan. Jos haluat pysyä täysin anonyyminä, jopa VPN-palveluntarjoajallesi, voit käyttää Bitcoinia tilauksesi maksuun.

Asiakaspalvelu

ExpressVPN:llä on hyvä tukisivusto, josta löytyy vastaukset melkein kaikkiin yleisimpiin ongelmatilanteisiin heti. Jos tukisivusto ei tarjoa tarpeeksi tietoa, palvelu tarjoaa myös erinomaista asiakaspalvelua. Tukeen saa yhteyttä sähköpostilla, lähettämällä tukipyynnön tai käyttämällä sivustolla olevaa livechat toimintoa. Tuki palvelu on käytössä ympäri vuorokauden.

Jos kohtaat ongelmia heidän palveluissaan, he auttavat sinua selvittämään, mikä on vialla ja miten asia voidaan ratkaista.

Yhteenveto käyttökokemuksesta

 • Palvelun verkkosivusto on selkeä ja hyödyllinen
 • Sovelluksen asennusprosessi on erittäin helppo kaikille laitteille ja käyttöjärjestelmille
 • ExpressVPN on hiukan kalliimpi kuin muut VPN-palvelut
 • Tilauksen voi maksaa useilla eri maksuvaihtoehdoilla
 • Asiakastukeen saa yhteyttä monilla eri tavoilla ympäri vuorokauden

ExpressVPN palvelinverkosto

Kattava VPN-palvelinverkosto useassa eri maassa on tärkeä asia, jos haluat ohittaa maantieteelliset rajoitukset ja internet-sensuurin. Voit esimerkiksi muodostaa yhteyden Yhdysvalloissa sijaitsevaan palvelimeen ja katsoa Netflixin amerikkalaisille suunnattua sisältöä. Lisäksi, jos hallitus sensuroi, mitä voit tehdä ja nähdä verkossa, voit reitittää yhteyden uudelleen eri maassa sijaitsevan palvelimen kautta ohittaaksesi internet-sensuurin.

Palvelinten määrä ja sijainnit

ExpressVPN:llä on yli 3000 palvelinta 94 maassa ympäri maailmaa. Tämän valtavan palvelinverkoston ansiosta löydät aina tarpeitasi vastaavan palvelimen. Lisäksi voit vaihtaa palvelimia milloin tahansa, ja niin paljon kuin haluat ilman nopeusrajoituksia.

Maat, joissa ExpressVPN:llä on VPN-palvelimia, ovat:

 • Amerikka: Argentiina, Bahama, Brasilia, Kanada, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Meksiko, Panama, Peru, Yhdysvallat, Uruguay ja Venezuela.
 • Eurooppa: Albania, Andorra, Armenia, Itävalta, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Georgia, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Isle Mies, Italia, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Moldova, Monaco, Montenegro, Alankomaat, Pohjois-Makedonia, Norja, Puola, Portugali, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki, Ukraina ja Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Aasian ja Tyynenmeren alue: Australia, Bangladesh, Bhutan, Brunei Darussalam, Kambodža, Hong Kong, Intia, Indonesia, Japani, Kazakstan, Kirgisia, Laos, Macao, Malesia, Mongolia, Myanmar, Nepal, Uusi-Seelanti, Pakistan, Filippiinit, Singapore, Etelä-Korea , Sri Lanka, Taiwan, Thaimaa, Uzbekistan ja Vietnam.
 • Lähi-itä ja Afrikka: Algeria, Egypti, Israel, Kenia ja Etelä-Afrikka.

Sovelluksissa palvelimen valitseminen on erittäin helppoa. Voit myös tallentaa suosikkipalvelimesi, jotta niiden löytäminen jatkossa on entistä helpompaa.

Lisäksi sovellus näyttää sinulle suositellun palvelimen sijaintisi mukaan. Tämä palvelin on todennäköisesti aina nopein yhteys sillä hetkellä juuri sinulle.

Henkilökohtainen IP-osoite

ExpressVPN ei tarjoa henkilökohtaista IP-osoitepalvelua. Yksi syy siihen miksi käyttäjät tarvitsevat henkilökohtaisia IP-osoitteita, on pääsy Netflixiin. Palvelun kanssa et tarvitse henkilökohtaista IP-osoitetta päästäksesi Netflixiin, koska pääset sinne jo heidän olemassa olevilla palvelimillaan.

Toinen syy henkilökohtaisen IP-osoitteen käyttämiseen on se, että jotkut verkkosivustot voivat torjua sinut, tai pyytävät ylimääräistä tunnistusta, jos käytät heidän verkkosivustoaan jatkuvasti eri IP-osoitteista. Jos haluat estää nämä lisätoimenpiteet, voit tutustua VPN-palveluntarjoajaan, joka tarjoaa henkilökohtaisia IP-osoitteita, kuten NordVPN.

Yhteenveto palvelinverkostosta

 • Yli 3000 palvelinta 94 maassa
 • Palvelu ei tarjoa henkilökohtaisia IP-osoitteita

ExpressVPN lisäominaisuudet

On joitain ominaisuuksia, joita kaikki VPN-palveluntarjoajat eivät tarjoa, mutta ne voivat olla erittäin tärkeitä käyttäjille. Et voi esimerkiksi käyttää mitä vain VPN-palvelua Netflix-sisällön maakohtaisen eston kiertoon muista maista. Itse asiassa jotkut VPN: t eivät toimi lainkaan Netflixin kanssa. Lisäksi joillekin mahdollisuus ladata torrenteja P2P-vertaisverkkojen kautta on tärkeä asia, tämä on myös toinen vaihtoehto, jota kaikki VPN-palvelut eivät tarjoa. Testasimme nämä ominaisuudet ExpressVPN:n kanssa.

ExpressVPN ja Netflix

VPN-palveluntarjoajien on osoittautunut vaikeaksi pysyä edellä Netflixin pyrkimyksissä estää VPN-käyttäjät. Suoratoistopalvelu on alkanut estää IP-osoitteita, joita monet ihmiset käyttävät samanaikaisesti. Netflix ei halua ihmisten käyttävän VPN-palveluita palvelunsa kanssa.

Useimmat VPN-palveluntarjoajat ovat luopuneet tästä jatkuvasta taistelusta, mikä tarkoittaa sitä, että voit katsella Netflixiä vain henkilökohtaisella IP-osoitteella. ExpressVPN kuitenkaan ei ole luovuttanut, vaa jatkaa taistelua tätä asiaa vastaan, ja sillä on aina palvelimia, joiden avulla voit käyttää Netflixiä ongelmitta. Koska kyseessä on jatkuva taistelu, kaikki palvelimet eivät toimi Netflixin kanssa. Jos et itse löydä sopivaa palvelinta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, ja he ohjaavat sinut oikeaan palvelimeen, jonka avulla voit suoratoistaa suosikkiohjelmasi Netflixissä ongelmitta. Juuri tästä syystä ExpressVPN on Netflixiä tukevien parhaiden VPN-palveluntarjoajien luettelon kärjessä meidän listoillamme.

ExpressVPN ja USA:n suoratoistopalvelut (Disney+, Hulu)

ExpressVPN toimii myös erinomaisesti, kun haluat katsella muita suosittuja suoratoistopalveluja. Amerikkalaisen palvelimen avulla pääsimme helposti ja nopeasti sekä Disney Plus- että Hulu-palveluun. Muut kuin ei-USA:n palvelimet (kuten yksi Alankomaissa) toimivat myös Disney Plus-palvelun kanssa. Disney Plus ei ole vielä saatavilla monissa paikoissa, joten muista, että et todennäköisesti pääse alustalle palvelimilla jotka sijaitsevat näissä maissa. Koska Hulu ei toimi Yhdysvaltojen ulkopuolella, sinun on aina käytettävä amerikkalaista palvelinta tähän palveluun. Lyhyesti sanottuna, jos käytät oikeita palvelimia, voit olla varma käyttääksesi suosikkisi suoratoistopalvelua turvallisesti ja ilman maakohtaisia rajoituksia.

ExpressVPN ja torrentit

Palvelun avulla voit ladata torrentteja anonyymisti. Yhteyden nopeus on riittävän suuri isompienkin tiedostojen lataamiseen ilman suuria viiveitä. Lisäksi heidän täydellisen verkkosuojansa ansiosta pysyt aina täysin anonyyminä kaikissa P2P-lataustilanteissa.

TrustedServer teknologia

ExpressVPN esitteli äskettäin uuden ominaisuuden: TrustedServer. Tämä teknologia varmistaa, että tietosi – yhdessä kaikkien ExpressVPN-asiakkaiden tietojen kanssa – ovat 100% turvassa. Kaikki palvelimien väliaikaiset lokit tallennetaan RAM-muistiin. Tämän tekniikan suurin etu on se, koska RAM-muisti tarvitsee virtaa toimiakseen, kaikki tiedot poistuvat aina kun palvelin käynnistetään uudelleen, tai virta katkaistaan. Tämä tekniikka eroaa normaaleista palvelimista, joissa kaikki tieto tallennetaan perinteisille kovalevyille, joista tiedot ovat saatavilla helposti jälkikäteen, ja koska tietoja ei ole tallennettu normaaleille kovalevyille, niitä ei voida varastaa.

Tämän lisäksi TrustedServer teknologia auttaa koko ExpressVPN-järjestelmää pysymään ajan tasalla uusimmista päivityksistä. Tämä vähentää valtavasti järjestelmän heikkouksien mahdollisuutta.

Split tunnelling

ExpressVPN tarjoaa Split tunneling ominaisuutta. Tämä on hyödyllinen VPN-ominaisuus, jonka avulla voit valita, mitkä palvelut reititetään VPN-yhteyden kautta, ja mitkä palvelut voivat muodostaa yhteyden suoraan internetiin ilman VPN-yhteyttä.

Voit määrittää Split tunneling ominaisuuden kahdella tavalla:

 • Split Tunneling: Suojaa kaikkia yhdistettyjä laitteita tai sovelluksia muutamaa valittua lukuun ottamatta.
 • Käänteinen Split Tunneling: Suojaa vain valittuja yhdistettyjä laitteita tai sovelluksia.

Split tunneling on ihanteellinen verkkorajoitusten ohittamiseen ja verkkosisällön käyttämiseen häiritsemättä tavanomaisia palveluita. Se myös nopeuttaa sovelluksia, joita ei reititetä VPN-tunnelin kautta.

Obfuskoidut palvelimet

ExpressVPN tarjoaa tavallisten palvelimiensa lisäksi myös obfuskoituja palvelimia (hämärtyneitä palvelimia). Nämä ovat palvelimia, joiden tavoitteena on ohittaa kaikkein vahvimmat estot. Maat kuten Kiina, yrittää jatkuvasti estää VPN-yhteyksien käyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että joidenkin VPN-palveluntarjoajien on vaikea ohittaa Kiinan asettamia estoja. Obfuskoidut palvelimet ovat erityispalvelimia, jotka onnistuvat kiertämään estot internet-sensuuria harjoittavissa maissa. Näiden erityispalvelimien vuoksi ExpressVPN toimii erittäin hyvin maissa, joissa on tiukka internet-sensuuri.

ExpressVPN reitittimeen

VPN:n asentaminen suoraan reitittimeen on ihanteellinen tapa suojata kaikki kotisi laitteet yhdellä kertaa. Tämä voi kumminkin olla joillekin käyttäjille melko vaikea prosessi, koska reitittimen on oltava juuri oikean tyyppinen, ja reitittimeen on vaihdettava laiteohjelmisto (Firmware). ExpressVPN auttaa kumminkin tekemään tästä prosessista helppoa. Verkkosivustolta löytyy lista tuetuista reitittimistä, ja mallikohtaiset asennusohjeet.

ExpressVPN selainlaajennus

Kun olet hankkinut palvelun tilauksen, saat käyttöösi heidän selainlaajennuksensa. Selainlaajennus on saatavilla Chromelle, Firefoxille ja Edgelle. Selainlaajennuksen etuna on se, että sinun ei tarvitse avata erikseen ExpressVPN-sovellusta. Näet selaimessasi pienen ExpressVPN-logon, joka näyttää, onko palvelu päällä. Napsauttamalla kuvaketta näet käyttöliittymän, joka on hyvin samanlainen kuin sovellus, sieltä voit kytkeä VPN:n päälle ja pois päältä ja muuttaa palvelimen sijaintia.

Laajennuksen avulla ExpressVPN on yrittänyt tehdä VPN:n käytöstä entistä helpompaa. Laiskuus ei ole enää tekosyy olla suojaamatta itseään internetissä!

Yhteenveto lisäominaisuuksista

 • Netflix, Disney Plus ja Hulu toimivat kaikki palvelun kanssa
 • Torrenttien lataus on sallittu
 • Toimii reitittimien kanssa
 • Selainlaajennukset ovat saatavilla

Johtopäätös – Kokemuksemme ExpressVPN:stä

ExpressVPN toimii hyvin kaikissa VPN-palvelun tärkeissä osa-alueissa. Palvelu tarjoaa suuria nopeuksia ja vakaat yhteydet. Olitpa vain selaamassa nettiä tai pelaat intensiivisesti verkossa, ExpressVPN salaa tietosi ilman, että sinulla on ongelmia viiveen tai lataamisen kanssa.

ExpressVPN:llä on käytössä korkeimmat kansainväliset salausstandardit. Heidän tietosuoja ja ”ei lokeja”-käytäntö varmistavat, että pysyt anonyyminä. Lisäksi, kun tappokytkin on käytössä, tietosi eivät pääse vuotamaan yhteyden kadotessa.

Mikä tekee ExpressVPN:stä hyvän VPN-palveluntarjoajan, on heidän käyttäjäystävällisyytensä. Heidän verkkosivustonsa ovat informatiiviset, ohjelmistot ja sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja toimivat todella hyvin.

Vaikka palvelu ei olekaan sieltä halvimmasta päästä, silti he ovat useimpien parhaiden VPN-arvosteluiden kärjessä, ja tuon paikan he ovat todellakin ansainneet. Kun emme testaa muita VPN-palveluntarjoajia, käytämme usein ExpressVPN:ää, koska se on yksinkertaisesti erittäin hyvä ja toimiva VPN-palvelu kaikissa osa-alueissa.

ExpressVPN: Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet alle aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä. Klikkaa kysymystä, ja näet vastauksen.

ExpressVPN on erittäin turvallinen palveluntarjoaja. ExpressVPN turvaa verkkoliikenteen vahvalla AES 256-bittisellä salauksella ja turvallisimmilla VPN-protokollilla. Tappokytkin ominaisuus takaa sen, että et vuoda vahingossa tietojasi, jos VPN-yhteys jostain syystä katkeaa.

ExpressVPN ei ole velvoitettu tallentamaan käyttäjälokeja, joten heidän ”ei lokeja”-käytäntöön voi luottaa.

Kyllä, voit katsella Netflixiä ExpressVPN:llä, ja kiertää Netflixin asettamat maarajoitukset. ExpressVPN:llä on runsaasti erittäin nopeita palvelimia eri puolilla maailmaa, mikä helpottaa Netflix-sisällön suoratoistoa.

Voit ladata torrentteja helposti ExpressVPN:n avulla. Palvelimet ovat todella nopeita, joten lataukset sujuvat nopeasti. Kun käytät ExpressVPN:ää, voit myös nauttia sen tuomasta suojauksesta lataamisen aikana, mikä varmistaa sen, että pysyt täysin anonyyminä.

ExpressVPN ei tarjoa henkilökohtaisia IP-osoitteita. Monet käyttäjät käyttävät henkilökohtaisia IP-osoitteita katsellakseen Netflixiä VPN:n kanssa. ExpressVPN:n kanssa et tarvitse erillistä henkilökohtaista IP-osoitetta, jos tarkoituksesi on kiertää Netflixin maakohtaiset rajoitukset.

Pisteet
9.5
Käyttäjäystävällinen VPN-palvelu, nopeat palvelimet ja hyvä asiakastuki. Amerikkalaisen Netflixin katsomista ja Torrenttien lataamista tuetaan!
Vieraile ExpressVPN sivustolla
Kommentit
Jätä kommentti
Ei kommentteja.
Jätä kommentti

*Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Vieraile sivustolla