PIA logo

PIA Arvostelu 2021

Päivitetty: Tammikuu, 2021
Kohokohdat
 • Vahva keskittyminen yksityisyyteen ja turvallisuuteen
 • Nopeat ja vakaat palvelimet
 • Halpa hinta
8.5

Pisteet

 • Nopeus
  8.5
 • Turvallisuus
  9.5
 • Käyttökokemus
  7.5
 • Palvelinverkosto
  8.5

Private Internet Access arvostelu

Private Internet Access (lyhennettynä PIA) on tällä hetkellä yksi suurimmista VPN-palveluntarjoajista VPN-markkinoilla. Yksi heidän parhaista ominaisuuksistaan on keskittyminen yksityisyyteen. Heillä on tiukka “ei lokeja” -käytäntö, joten palvelu on erityisen suosittu torrent-käyttäjien keskuudessa. Lisäksi Private Internet Access tunnetaan minimalistisista ja kompakteista sovelluksistaan ja ohjelmistaan, joiden vuoksi ne ovat helppokäyttöisiä.

PIA:n osti äskettäin Kape Technologies. Tämä yritys on myös hankkinut parin viime vuoden aikana CyberGhost ja Zenmate VPN-palveluntarjoajat.

Nopeus – Miten nopea PIA on?

VPN-yhteyden nopeus riippuu monista eri tekijöistä. Joitakin avaintekijöitä ovat oman yhteyden nopeus, etäisyys sijaintisi ja VPN-palvelimen välillä sekä palvelimen nopeus ja sijainti, jonka kanssa vaihdat tietoja, esimerkiksi verkkopalvelimen, tai sähköpostipalvelimen kanssa. Ping (vasteaika) ja yhteyden vakaus ovat myös erittäin tärkeitä asioita.

Antaaksemme sinulle hyvän kuvan siitä, miten nopea Private Internet Access on, olemme suorittaneet useita erilaisia nopeustestejä.

Nopeus päivittäisessä käytössä

PIA on erittäin miellyttävä VPN-palvelu jokapäiväiseen käyttöön. Tuskin huomasimme eroa verrattuna internet-yhteyteen ilman VPN:ää.

Verkkosivustojen selaus, musiikin ja videoiden suoratoisto, sekä YouTube:n käyttö, sujui kaikki ilman viivettä tai muita ongelmia.

Pystyimme myös katsomaan amerikkalaista Netflixiä yhdysvaltalaisten palvelimien kautta. Välillä Netflix tarvitsi vähän ylimääräistä aikaa videon puskurointiin, mutta video toistettiin ilman ongelmia tämän jälkeen.

Pystyimme pelaamaan online-pelejä ilman suurempaa viivettä, sekä lataamaan torrentteja erittäin nopeasti. Kaiken kaikkiaan tuskin huomasimme, että VPN-yhteys oli edes käytössä, kun käytimme sitä jokapäiväiseen internet-toimintaamme.

Yhteenveto nopeudesta

 • Nopeustestien tulokset vaihtelivat, toisinaan saimme hyvät tulokset paikallisille palvelimille, ja jotkut heikommat tulokset USA-palvelimille.
 • Päivittäisessä käytössä internet-nopeus tuskin laski selattaessa nettisivustoja, suoratoistettaessa videoita, tai ladattaessa torrentteja.

Turvallisuus – Kuinka turvallinen PIA on?

VPN-palveluiden tärkein ominaisuus miksi niitä käytetään, on turvallisuus ja anonymiteetti. Hyvän VPN-palveluntarjoajan tulisi käsitellä tietojasi huolellisesti ja varmistaa etteivät ne vuoda vääriin käsiin. Heidän tulee myös suojata yksityisyytesi ja antaa sinun pysyä mahdollisimman anonyyminä käyttäessään heidän palveluitaan.

PIA asettaa turvallisuuden ja yksityisyyden etusijalle. He käyttävät vain vahvimpia VPN-protokollia, ylläpitävät ”ei lokeja” -käytäntöä, ja vaativat mahdollisimman vähän henkilökohtaisia tietojasi.

Salausprotokollat

Turvallisuuden ja salauksen osalta PIA:n asiat ovat hyvässä kunnossa. He tukevat useita eri protokollia, kuten OpenVPN, PPTP, IPsec/L2TP ja WireGuard, lisäksi heiltä löytyy myös SOCKS5-välityspalvelin. Useimmat käyttäjät haluavat valita OpenVPN:n, koska tämä on turvallinen ja vakaa protokolla. Jos haluat enemmän nopeutta ja olet vähemmän huolissasi tietojesi salaamisesta, voit helposti valita käyttöösi itselle sopivan protokollan.

Lokitiedot ja yksityisyys

Private Internet Access on tunnettu yksityisyyden suojaamisessa. Palvelu ylläpitää tiukkaa ”ei lokeja” -käytäntöä. Tämä luo käyttäjille turvallisen ja anonyymin käyttökokemuksen, jota PIA arvostaa ennen kaikkea. Lokeja ei koskaan tallenneta fyysisille kiintolevyille, vaan erityiselle “nolla-laitteelle” (null device). Kun tiedot on “kirjoitettu nolla-laitteeseen”, niitä ei voi enää noutaa, eikä palauttaa. Näin palvelu voi taata heidän ”ei lokeja” -käytäntönsä.

Koska palvelu ei käytä minkäänlaisia lokeja, he eivät voi luovuttaa tietoja edes tuomioistuimen määräyksestä, koska minkäänlaisia tietoja ei ole olemassa. PIA:n pääkonttorit ovat Yhdysvalloissa. Yhdysvallat on yksi harvoista maista maailmassa, jolla ei ole pakollista tietojen säilyttämispolitiikkaa. Tämä tarkoittaa, että palvelulla ei ole velvollisuutta tallentaa tietoja tietyksi ajaksi, toisin kuin useissa Euroopan maissa esimerkiksi.

Private Internet Access on osoittanut ottavansa asiakkaidensa yksityisyyden erittäin vakavasti useita kertoja. Esimerkiksi jotainkin vuosia sitten Venäjä päätti, että kaikki kotimainen dataliikenne on kirjattava vähintään vuoden ajaksi. Tämä laki teki palvelulle mahdottomaksi taata käyttäjiensä yksityisyyden, minkä vuoksi he päättivät olla enää tarjoamatta venäläisiä palvelimia.

Kun käytät ulkoista VPN-palveluntarjoajaa, annat aina osan yksityisyydestäsi heidän käsiin. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on luotettava heihin. Toistaiseksi ei ole ollut viitteitä siitä, että PIA olisi koskaan vahingoittanut asiakkaidensa yksityisyyttä, tai pettänyt heidän luottamustaan millään tavoin. Päinvastoin, he turvaavat asiakkaidensa yksityisyyden jokaisessa käänteessä.

Tappokytkin (Kill switch)

Private Internet Access:illa on tappokytkin ominaisuus, jonka löydät helposti sovelluksen asetuksista. Aktivoitu tappokytkin varmistaa, että et voi vuotaa tietojasi vahingossa, jos VPN-yhteys jostain syystä katkeaa. Lisäksi PIA:lla on ainutlaatuinen tapa estää verkkotunnuksia, joita käytetään mainoksiin, seurantaohjelmiin ja haittaohjelmiin. Tätä toimintoa kutsutaan PIA MACE:ksi, ja se löytyy tappokytkimen asetuksista.

Mitä tietoja PIA tarvitsee?

Ennen kuin voit aloittaa VPN-palvelun käytön, palvelu tarvitsee sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi. Palvelu tarvitsee sähköpostiosoitteen, jotta he voivat linkittää tilisi siihen. Voit tietysti rekisteröidä uuden sähköpostiosoitteen nimenomaan palvelun käyttöä varten, jotta sitä ei voida jäljittää sinuun.

Seuraavaksi PIA luo sinulle tilin nimen, ja saat tilauksen tunnuksen sähköpostiisi maksun jälkeen. Voit käyttää näitä tietoja, kun haluat esimerkiksi olla yhteydessä tukitiimiin.

Yhteenveto turvallisuudesta

 • PIA toimii useiden vahvojen protokollien, kuten OpenVPN: n ja uuden, innovatiivisen WireGuard-protokollan kanssa.
 • Palvelulla on tiukka “ei lokeja” -käytäntö.
 • PIA:ssa on sisäänrakennettu tappokytkin ja PIA MACE toiminto mainosten, seurantaohjelmien ja haittaohjelmien estämiseen.
 • Ainoat tiedot, jotka sinun on annettava tilin luomiseen, ovat sähköpostiosoite ja maksutietosi, nämä voit tehdä anonyymisti.

Käyttökokemus – Kuinka käyttäjäystävällinen PIA on?

Käyttäjäystävällisyys on myös yksi tärkeimmistä VPN-palvelun osa-alueista. Hyvin suunnitellut sovellukset ovat nopeita ja miellyttäviä käyttää. Verkkosivuston ohjeet on oltava informatiiviset, jotta palvelun käyttöönotto olisi mahdollisimman mutkatonta. Toimiva ja asiantunteva asiakastuki tulee tarpeeseen törmätessä ongelmatilanteisiin. Alta voit lukea miten käyttäjäystävällinen Private Internet Access on.

PIA-verkkosivusto

Private Internet Access verkkosivusto sisältää valtavasti tietoa, jotka on kätevästi jaettu selkeisiin eri aihealueisiin. Kotisivu tarjoaa yhteenvedon heidän palvelunsa tärkeimmistä tiedoista ja ominaisuuksista, sekä tilausten hinnoista.

PIA verkkosivuston etusivu

Yläosassa olevan valikon avulla pääset muihin verkkosivuston osioihin. Saat muun muassa lisätietoja siitä, miten VPN toimii ja miltä palvelinverkko näyttää. Lisäksi löydät helposti sovelluksien lataukset eri laitteille, asiakaspalvelun ja henkilökohtaisen tilisi kirjautumissivun. Tilin luominen on erittäin helppoa ja tapahtuu automaattisesti, kun olet tehnyt tilauksen.

PIA asentaminen

Sovelluksen voi ladata useimmille eri käyttöjärjestelmille ja laitteille, kuten Windows, MacOS, Linux, iOS ja Android. Selainlaajennukset löytyvät selaimille Chrome, Firefox ja Opera. PIA on siis yhteensopiva lähes kaikkien laitteiden kanssa.

Verkkosivuston Lataus-sivu näyttää kaikki vaihtoehdot selkeästi, ja sieltä on helppo valita haluamansa asennuspaketti. Latauksen jälkeen, asennusohjelma käynnistyy ja opastaa asennuksessa. Asennus kestää yleensä alle minuutin, jonka jälkeen sovellukseen kirjaudutaan sisään tilin tunnuksilla, ja tämän jälkeen VPN-palvelu on valmis käytettäväksi.

PIA yleisilme ja helppokäyttöisyys

Private Internet Access on suunnitellut sovellukset yksinkertaisiksi, jotta ne olisivat mahdollisimman helppoja käyttää. Sovelluksiin ei ole lisätty liikaa tietoa, vaan ne ovat pyritty pitämään minimalistisina.

PIA ohjelmisto Windows

Hinnoittelu ja maksutavat

Private Internet Access on hinnotellut palvelunsa kohtuulliseksi. Kaikki tilaukset tarjoavat täysin samat ominaisuudet, ainoa ero on vain tilaussopimuksen pituudella. Kaikki tilaukset sisältävät 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Tilauksen kestoHinta
1 kuukausi9,29€/kuukausi
1 vuosi3,10€/kuukausi
2 vuotta2,50€/kuukausi

Tilauksen voi maksaa seuraavilla maksutavoilla:

 • Luottokortti (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • PayPal
 • AmazonPay
 • Kryptovaluutat

Kryptovaluutoilla maksaessasi pysyt anonyyminä.

PIA ja Linux

PIA on ottanut Linux-käyttäjät huomioon. Linux käyttäjille löytyy oma sovellus, sovellus on tarjolla systemd, sysvinit, ja openrc tuettuihin käyttöjärjestelmiin, kuten Mint, Unbuntu, Arch, ja Debian. Erityisesti uusille Linux-käyttäjille, jotka eivät vielä ole tottuneet terminaalin käyttöön, sovellus on hyvä vaihtoehto.

Vaikka sovellus toimii useimmissa Linux-jakeluissa, on joitain jakeluja tai työpöytäympäristöjä, joita ei ole vielä testattu ja tuettu. Suojaamattoman laitteen suojaamiseksi muilla Linux-jakeluilla on mahdollisuus käyttää VPN-yhteyttä terminaalista OpenVPN:llä.

Linux testin aikana emme kohdanneet minkäänlaisia turvallisuusongelmia. Kaiken lisäksi PIA tarjoaa useita hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Esimerkiksi PIA MACE:n. Tämä ominaisuus tarjoaa lisäturvallisuutta mainoksia, seurantaohjelmia ja haittaohjelmia vastaan. Lisäksi löytyy myös tappokytkin ominaisuus.

Sovelluksessa on mahdollisuus vaihtaa DNS-palvelimia, tai muuttaa salauksen tasoa. Liikenteen voi halutessaan reitittää SOCKS5-välityspalvelimen kautta ylimääräistä tunnelointia varten SSH:n kautta.

Olipa kyse nopeudesta, turvallisuudesta tai käytettävyydestä, PIA tarjoaa laadukkaan tuotteen, joka on hyvä ja riittävä valinta useimmille Linux-käyttäjille.

Asiakaspalvelu

PIA:lla on sivustollaan hyvät ohjeet palveluidensa käyttöön, ja ongelmatilanteiden selvittämiseen. Mutta jos kuitenkin kohtaat ongelman, jota et voi ratkaista ohjeisiin tutustumisen jälkeen, voit myös ottaa yhteyttä asiakastukeen. Asiakastukeen saa yhteyttä sähköpostilla, tai lähettämällä tukipyynnön.

Yhteenveto käyttökokemuksesta

 • Verkkosivusto on erittäin informatiivinen ja selkeä.
 • Sovellusten asentaminen on nopeaa ja vaivatonta.
 • Tilauksen voi maksaa anonyymisti kryptovaluutoilla.

PIA palvelinverkosto

VPN-palveluntarjoajan palvelinverkosto avaa erilaisia mahdollisuuksia. Palvelimen sijainti useissa eri maissa on tärkeä asia, jos vaikkapa haluat ohittaa erilaisia maantieteellisiä rajoituksia. Esimerkiksi, kun haluat katsella amerikkalaisen Netflixin sisältöä. Tässä osiossa kerromme lisää Private Internet Access palvelinverkostosta.

Palvelinten määrä ja sijainnit

Tällä hetkellä Private Internet Access:illa on yli 17 500 palvelinta 73 maassa. Useimmille käyttäjille tämä määrä on enemmän kuin tarpeeksi. Palvelu ilmoittaa, että he työskentelevät jatkuvasti palvelinverkkonsa laajentamiseksi.

PIA on päivittänyt palvelinverkostonsa PIA NextGen VPN verkoksi. Suurin etu, jonka tämä palvelinverkosto tarjoaa, on se, että palvelin tallentaa ainoastaan välttämättömiä väliaikaisia tietoja, ja vain RAM-muistiin fyysisten HDD/SSD-kovalevyjen sijaan. Tämän vuoksi kaikki tiedot poistuvat kokonaan joka kerta, kun palvelin käynnistetään uudelleen, tai siitä katkaistaan virta. Tämä parantaa huomattavasti yksityisyyttä.

Henkilökohtainen IP-osoite

Private Internet Access ei tarjoa henkilökohtaisia IP-osoitteita. He haluavat aina tarjota korkeimman mahdollisen anonymiteetin, minkä vuoksi kaikki heidän IP-osoitteensa ovat jaettuja IP-osoitteita. Tämä suojaa paremmin yksityisyyttäsi netissä. PIA näkee henkilökohtaisen IP-osoitteen vain normaalina, suojaamattomana Internet-yhteytenä, eikä siksi näe mitään syytä tarjota tätä palvelua. Jos etsit nimenomaan VPN-palvelua, joka tarjoaa on henkilökohtaisia IP-osoitteita, kannattaa tutustua NordVPN tai CyberGhost VPN-palveluihin.

Yhteenveto palvelinverkostosta

 • Yli 17 500 palvelinta 73 maassa.
 • PIA laajentaa palvelinverkostoaan aktiivisesti.
 • PIA ei tarjoa henkilökohtaisia IP-osoitteita.

PIA lisäominaisuudet

Monet käyttäjät arvostavat että VPN-palvelu pitää heidät turvassa ja anonyymeinä, sekä antaa heille enemmän vapautta internetissä. Esimerkiksi voit kiertää eri maiden internet-sensuurin, tai katsoa eri maiden Netflix tarjontaa. Myös torrenttien lataaminen on paljon turvallisempaa VPN:n avulla.

PIA ja Netflix

(Ulkomaalaisen) Netflixin katselu on kuuma aihe VPN-käyttäjien keskuudessa. Netflix taistelee aktiivisesti VPN-paleluita vastaan, ja yrittää estää kaikki IP-osoitteet, joiden tiedetään olevan VPN-palveluntarjoajien. Monille palveluntarjoajille on vaikeaa saada Netflix toimimaan VPN-yhteytensä kanssa. PIA tekee parhaansa, jotta Netflixin katselu olisi mahdollista.

Kun teimme testin, pääsimme käsiksi amerikkalaiseen Netflixiin sisältöön Suomesta käyttämällä USA:n VPN-palvelimia. PIA kertoi meille, että Netflix toimii hyvin heidän amerikkalaisissa, kanadalaisissa ja brittiläisissä palvelimissaan. Tämä viittaa siihen, että he työskentelevät ahkerasti kiertääkseen Netflixin asettamat maakohtaiset rajoitukset.

PIA ja torrentit

Private Internet Access VPN-palvelimien kautta on mahdollista ladata tiedostoja P2P-verkosta, torrenttien lataaminen onnistuu hyvin ja nopeasti, ja tämän lisäksi turvallisesti ja anonyymisti.

PIA-selainlaajennus

Sovellusten lisäksi PIA:lla on myös kätevä selainlaajennus. Tämä toimii suunnilleen samalla tavalla kuin tavalliset sovellukset. Selainlaajennus varmistaa että vain selainliikenne kulkee VPN:n kautta. Muita internetiä käyttäviä sovelluksia, jotka eivät toimi selaimen kautta, ei suojaa VPN-yhteys.

Selainlaajennus on saatavilla Chrome, Firefox ja Opera selaimille.

Split tunnelling

Tämä ominaisuuden avulla voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN-yhteyttä, ja mitkä eivät. Esimerkiksi voi katsoa Netflixiä omalla yhteydelläsi, ja samaan aikaan selata internettiä anonyymisti VPN-yhteyden kanssa.

Yhteenveto lisäominaisuuksista

 • Palvelu toimii Netflixin kanssa.
 • Torrenttien lataus on turvallista ja anonyymiä.

Johtopäätös – Kokemuksemme PIA:sta

Private Internet Access on yksi suurimmista VPN-tarjoajista tällä hetkellä. He ovat tunnettuja keskittymisestä turvallisuuteen ja yksityisyyden suojaamiseen. Ja hyvästä syystä: heillä on käytössä ”ei lokeja”-käytäntö, ja he haluavat turvata käyttäjiensä yksityisyyden kaikissa käänteissä, ja siksi he seuraavat tarkasti kaikkia muutoksia maailmassa, jotka voivat vaikuttaa käyttäjien yksityisyyteen. Lisäksi he tarjoavat laajan valikoiman palvelimia ja palvelinten sijainteja eri maanosissa, jotka yleensä tarjoavat vakaan ja nopean yhteyden. Amerikkalainen Netflix ja muut suoratoistopalvelut toimivat hyvin. Kaiken tämän lisäksi PIA on kohtuuhintainen VPN-palvelu.

PIA: Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet alle aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä. Klikkaa kysymystä, ja näet vastauksen.

Private Internet Access tarjoaa kohtuulliset nopeudet päivittäiseen käyttöön. Palvelimet, jotka ovat lähempänä sijaintiasi, ovat kuitenkin todennäköisesti paljon nopeampia kuin kauempana olevat palvelimet.

Private Internet Access avulla voit todennäköisesti käyttää Netflixiä ilman maakohtaisia rajoituksia, mutta Netflixin kanssa toimivia palvelimia on vain rajoitettu määrä. Palvelu kumminkin tekee parhaansa, jotta Netflixin katselu olisi mahdollista.

Private Internet Access tunnetaan keskittymisestä yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Tämä VPN käyttää vahvoja protokollia: OpenVPN, IPSec/L2TP ja WireGuard. Palvelu kunnioittaa ”ei lokeja”-käytäntöään, ja ei jaa käyttäjätietoja viranomaisille, tai muille tahoille.

Pisteet
8.5
Private Internet Access keskittyy vahvasti yksityisyyden suojaamiseen ja turvallisuuteen. Nopeat palvelimet, vakaat yhteydet ja kilpailukykyiset hinnat!
Vieraile PIA sivustolla
Kommentit
Jätä kommentti
Ei kommentteja.
Jätä kommentti

*Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Vieraile sivustolla