Surfshark logo

Surfshark Arvostelu 2021

Päivitetty: Tammikuu, 2021
Kohokohdat
 • Erittäin käyttäjäystävällinen, toimii Netflixin ja torrentien kanssa
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu. Ilman turhia kysymyksiä!
 • Halpa monilla lisäominaisuuksilla
8.8

Pisteet

 • Nopeus
  9.0
 • Turvallisuus
  8.8
 • Käyttökokemus
  9.0
 • Palvelinverkosto
  8.5

Surfshark arvostelu

Surfshark on suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja, josta on nopeasti tullut suosikkimme viime kuukausien aikana. Tämä VPN-palvelu aloitti toimintansa vuonna 2018 ja sijaitsee Britannian Neitsytsaarilla. Nopea tarkastelu Surfshark:iin osoittaa, että paperilla heidän pääkonttorinsa todellakin sijaitsevat siellä, mutta Surfshark:illa on myös useita tiimejä toimistoissa ympäri maailmaa.

Surfshark VPN käyttää vahvaa salausta, ja on erittäin käyttäjäystävällinen palvelu. Alhaiset hinnat ja käyttäjäystävällisyys tekevät Surfshark:ista upean VPN-palvelun.

Nopeus – Miten nopea Surfshark on?

Hyvä VPN-palvelu ei vaikuta negatiivisesti internetin käytön nopeuteen. Jos VPN-yhteys on hidas, siitä tulee nopeasti käyttökelvoton. Voidaksemme tehdä joitakin johtopäätöksiä palvelun suorituskyvystä, olemme tutkineet Surfshark:ia laajasti suorittamalla sille useita erilaisia nopeustestejä, ja testaamalla sitä päivittäisessä käytössä. Voit lukea havainnoistamme alla.

Nopeus päivittäisessä käytössä

Surfshark VPN ei tuottanut pettymystä: se toimi upeasti jokapäiväisessä käytössä. Testasimme palvelua surffaillessamme eri nettisivuilla ja katsomalla YouTube videoita, Netflix suoratoistopalvelun kanssa, lataamalla torrentteja ja pelatessamme online-pelejä.

Selaamisen aikana emme huomanneet VPN-yhteyden vaikutusta internet-nopeuksiimme juuri lainkaan. Sivustot latautuvat nopeasti. Sähköpostin lähettäminen, liitteiden lataaminen ja sosiaalisen median selaaminen sujui erittäin nopeasti ja sulavasti. Myöskään videoiden katselemisessa YouTubessa ja Netflixissä ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Netflix näytti jopa puskuroivan nopeammin kuin muiden VPN-palveluntarjoajien kanssa. Voimme varmuudella sanoa, että Surfshark suoriutuu erinomaisesti suoratoistossa (erityisesti Netflix).

Myös torrenttien lataaminen sujui vaivattomasti. Onnistuimme lataamaan suhteellisen suuria tiedostoja hetkessä. Lisäksi sovellus huomasi, että käytimme torrent-ohjelmaa, ja vaihtoi automaattisesti tavallisesta VPN-palvelimesta VPN-palvelimelle, joka on optimoitu P2P-latauksia varten. Tämä on erittäin käyttäjäystävällinen ominaisuus.

Emme myöskään kokeneet mitään suurempaa viivettä pelaamisen aikana. Käytimme sekä paikallisia että Yhdysvaltalaisia palvelimia ilman huomattavia viiveitä. Jopa pelattaessamme ensimmäisen persoonan ammunta pelejä, emme huomanneet havaittavaa viitettä reaktionopeuden suhteen.

Yhteenveto nopeudesta

Nopeustestien tulokset olivat upeita. Emme kokeneet mitään ongelmia jokapäiväisessä käytössä. Joissakin tilanteissa Surfshark osoittautui jopa nopeammaksi kuin jotkut muut arvostelemamme VPN-palveluntarjoajat. Yhteenveto havainnoistamme:

 • VPN toimii hyvillä nopeuksilla jokapäiväisessä käytössä.
 • Nopeustestit osoittavat hyviä tuloksia etenkin latausnopeudelle.
 • VPN-palvelu, jolla on keskimääräistä nopeampi internet-nopeus ja upea suorituskyky jokapäiväisessä käytössä.

Turvallisuus – Kuinka turvallinen Surfshark on?

Internet-turvallisuus on yksi tärkein tekijä VPN-palvelun valinnassa. Tämän suhteen olemme erittäin tyytyväisiä Surfshark:iin. Palvelu on ottanut huomioon kaikki asiat varmistaakseen turvallisen VPN-yhteyden. Vahvoilla salausprotokollilla suojattujen palvelinten lisäksi, he tarjoavat mahdollisuuden muodostaa yhteyden kahden VPN-palvelimen kautta samanaikaisesti (MultiHop). Tämä tarkoittaa sitä, että surffailusi netissä on turvallisempaa. Surfshark:issa on myös tappokytkin (Kill switch). Kun olet aktivoinut tämän ominaisuuden, ja VPN-yhteys sattuu katkeamaan, tietoliikenne jatkuu vasta sen jälkeen, kun VPN-yhteys on taas palautettu. Tällä tavalla voit selata nettiä ja ladata tiedostoja ilman huolta turvallisuutesi vaarantamisesta, vaikka yhteys VPN-palvelimeen katkeaisi.

Lisäksi Surfshark sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla, joka on erittäin turvallinen sijainti kaikille VPN-palveluntarjoajille. Ainoa haittapuoli on, että he näyttävät toimivan Iso-Britanniasta, jossa yksityisyyden suojaa koskevat lait eivät ole niin edistyneitä kuin luulisi. Siksi emme voi antaa palvelulle täydellisiä pisteitä turvallisuudesta. Tästä huolimatta tämä VPN-palvelu on yleensä turvallisempi kuin useimmat muut, varsinkin verrattuna ilmaisiin VPN-palveluihin.

Salausprotokollat

Surfshark käyttää muun muassa kahta turvallisinta protokollaa tällä hetkellä: OpenVPN ja IKEv2/IPSec. Tämä osoittaa, että he eivät selvästikään ole halukkaita tinkimään käyttäjien turvallisuudesta. Tämän lisäksi Surfshark tarjoaa myös protokollan, joka on erityisesti suunniteltu kiertämään internet-sensuuria, etenkin sensuuria Kiinassa. Tämä protokolla on nimeltään Shadowsocks, joka on salattu välityspalvelin.

Surfshark on myös ottanut käyttöönsä uuden WireGuard-protokollan. Wireguard käyttää ChaCha20-salausalgoritmia. Tämän avoimen lähdekoodin VPN-protokollan vahvuus on sen helppokäyttöisyydessä, turvallisuudessa ja suuressa nopeudessa.

Lokitiedot ja yksityisyys

Surfshark ei pidä lokeja. He ovat tehneet kaikkensa vaatiakseen sinulta mahdollisimman vähän henkilökohtaisia tietoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että he eivät tarvitsisi mitään tietoja. Aivan kuten useimmat muut palveluntarjoajat, he tarvitsevat sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi tilisi luomiseen.

Kuten useimmat VPN-palveluntarjoajat, niin myös Surfshark käyttää tiettyjä tietoja palvelunsa seuraamiseksi. Esimerkiksi he käyttävät nimettömiä tietoja seuratakseen palvelimiensa ruuhkaisuutta ja selvittääkseen kärsivätkö käyttäjät yhteysongelmista. Nämä tiedot eivät ole jäljitettävissä tiettyyn käyttäjään, ja ne koskevat vain heidän palvelimiensa ja palvelujensa yleistä käyttöä. Lisäksi palvelu ei pidä käyttäjälokeja, heillä on tiukka “ei lokeja” -käytäntö, emmekä löytäneet heidän säännöksistään mitään, mikä olisi tämän asian kanssa ristiriidassa.

Lisäksi Surfshark on siirtynyt vain RAM-muisteja käyttäviin palvelimiin, mikä tarkoittaa sitä, että palvelimissa ei ole fyysisiä kovalevyjä, vaan tietoja kirjoitetaan RAM-muistiin. Tämä tallennustapa varmistaa myös sen, että kaikki tiedot poistuvat aina kun palvelin käynnistetään uudelleen, tai virta katkaistaan. Yhteyksiin tarvittavat välttämättömät tiedot tallennetaan hetkellisesti, ja vain väliaikaisesti, eikä niitä voi noutaa jälkikäteen. Yhä useampi VPN-palveluntarjoaja on siirtynyt vain RAM-muistillisiin palvelimiin, koska tämä varmistaa paremman yksityisyyden käyttäjille.

Mitä tietoja Surfshark tarvitsee?

Tilin luomiseen tarvitsee vain sähköpostiosoitteen ja maksutiedot. Jos käytät tähän sähköpostia, jota ei voida yhdistää sinuun, tilisi on vielä anonyymimpi. Jos haluat pysyä vielä tuntemattomampana, suosittelemme maksamaan palvelun tilauksen kryptovaluutalla esim. Bitcoin.

Yhteenveto turvallisuudesta

 • Surfshark:in pääkonttori sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla, mutta he näyttävät myös toimivan Iso-Britanniasta, mikä ei välttämättä ole ihanteellista.
 • Turvallinen VPN-palvelu, jolla on erittäin vahvat salausprotokollat (OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks, Wireguard).
 • Palvelu ei tallenna käyttäjälokeja.
 • Tilauksen voi maksaa kryptovaluutalla.

Käyttökokemus– Kuinka käyttäjäystävällinen Surfshark on?

Surfshark on erinomainen käyttäjäystävällisyydessä. Heidän sovellusten käyttö on erittäin helppoa ja sulavaa. Tämän lisäksi heidän asiakaspalveluunsa on helppo ottaa yhteyttä eri tavoin, jos tarvitset apua palvelun käytössä tai törmäät ongelmatilanteisiin.

Surfshark-verkkosivusto

Sivuston sisältö on hyvin järjestelty, ja tärkeimmät tiedot ovat helposti löydettävissä. Tärkeimpien tietojen, kuten yläpalkin ominaisuuksien ja palvelinten, lisäksi löydät myös linkin Ohje-sivulle. Kyseiseltä sivulta löytyy valtava kokonaisuus erilaisia ohjeita palvelun käyttöön liittyen, katsottavissa on myös selkeitä video-ohjeita. UKK-osio on myös järjestetty selkeästi. Surfshark on palveluntarjoaja, joka on keskittynyt tarjoamaan tärkeimmät tiedot mahdollisimman tehokkaasti käyttäjilleen.

Surfshark verkkosivuston etusivu

Kirjautumalla “Oma tili” -osioon tulet huomamaan, että se on suunniteltu todella yksinkertaisesti, mikä on hyvä asia. Osiosta löytyy yhdellä silmäyksellä kaikki tarvittava, muutama painike sovellusten lataamiseen tiettyjä laitteita ja käyttöjärjestelmiä varten. Voit myös nähdä milloin tilauksesi päättyy, ja voit myös vaihtaa tarvittaessa salasanasi. Tästä syystä tilisi hallinta on erittäin helppoa.

Surfshark asentaminen

Sovellusten asentaminen on uskomattoman helppoa ja suoraviivaista. Mobiililaitteilla voit ladata VPN-sovelluksen App Storesta tai Google Playsta, ja työpöytä sovellukset heidän sivuiltaan.

Surfshark yleisilme ja helppokäyttöisyys

Sovellusten ulkonäkö ja helppokäyttöisyys on yksi tämän VPN:n parhaista ominaisuuksista. Kun olet kirjautunut sisään, sinulle ei näytetä lukemattomia vaihtoehtoja ja asetuksia. Sen sijaan sinulle näytetään vain ne asiat, jotka ovat tärkeitä perus VPN-käyttäjälle. Kaikki vaihtoehdot ja asetukset sisältävät selkeän kuvauksen, ja kaikkia valikoita on helppo navigoida.

Surfshark käyttöliittymä

Kun laitat VPN-yhteyden päälle, sovellus valitsee halutessasi sinulle juuri oikea palvelimen. Esimerkiksi kun olet lataamassa torrenttia, sovellus valitsee sinulle automaattisesti P2P-liikenteeseen sopivan palvelimen. Lisäksi kaikki amerikkalaiset palvelimet näyttävät toimivan Netflixin kanssa. Voit jopa luoda vaivattomasti kaksinkertaisen VPN-tunnelin. Kaikki nämä erilliset elementit tekevät tästä palvelusta erittäin suorituskykyisen ja käyttäjäystävällisen VPN-palvelun.

Surfshark ja Linux

Surfshark on saatavilla myös Linux-käyttäjille, Ubuntu- ja Debian-jakeluille. Muiden jakeluiden käyttäjät voivat kuitenkin käyttää Surfsharkin OpenVPN-palvelimia. Alla voit lukea lyhyen yhteenvedon kokemuksestamme Surfshark:in käytöstä Debian-järjestelmässä.

Linux-käyttäjien käytettävissä olevien palvelimien määrä on jonkin verran rajoitettu verrattuna koko palvelinverkostoon. Yhteyden laatu riippuu melko vahvasti valitsemastasi palvelimesta. Jotkut palvelimista voivat kilpailla parhaiden VPN-palveluntarjoajien nopeuksien kanssa, kun taas toiset tuskin onnistuvat saavuttamaan neljänneksen normaalista internet-nopeudesta. Tämän vuoksi on aina hyvä suorittaa pieni nopeustesti, kun muodostat yhteyden uuteen palvelimeen tarkistaaksesi kyseisen VPN-palvelimen nopeuden.

Huolestuttava asia on kuitenkin se, että Linux-käyttäjät kärsivät yleensä DNS-vuodoista tai läpinäkyvistä välityspalvelimista ollessaan yhteydessä Surfshark:iin. Tämä ongelma on helposti ratkaistavissa, jos olet erityisen hyvä käyttämään Linuxia, asian voi myös ratkaista asiakaspalvelun avulla. Tästä huolimatta tätä ongelmaa ei pitäisi olla edes olemassa.

Asennus Linuxiin on helppoa, ja opittavien komentojen valikoima on hyvin pieni. Surfshark sisältää myös useita hyviä ominaisuuksia, kuten automaattisen valinnan parhaasta käytettävissä olevasta VPN-palvelimesta, tappokytkimen, MultiHop:in, ja kyvyn vaihtaa helposti UDP- ja TCP-palvelimien välillä. Valitettavasti nämä lisäominaisuudet eivät korvaa DNS-vuotoja, läpinäkyviä välityspalvelimia tai epätasaista laatua. Lisäksi melko usein nämä lisäominaisuudet eivät ole edes käytettävissä. Kaikkien näiden negatiivisten ominaisuuksien takia Surfshark ei ole yksi parhaista Linux VPN-palveluista.

Hinnoittelu ja maksutavat

Palvelu on erittäin kohtuuhintainen. Se on yksi halvimmista VPN-palveluista. Kuten useimmissa muissa VPN-palveluissa, saat alennuksen, kun teet tilauksen pidemmäksi ajaksi.

Tilauksen kestoHinta
1 kuukausi10,97€/kuukausi
6 kuukautta5,50€/kuukausi
2 vuotta1,87€/kuukausi

Surfshark tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun kaikille käyttäjille. Lisäksi voit käyttää tilausta rajoittamattomalla määrällä laitteita. Maksutavat sisältävät seuraavat vaihtoehdot:

 • Credit card (Mastercard, Visa, American Express and Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Amazon Pay
 • Kryptovaluutat
 • Muut paikalliset maksutavat, kuten: Sofort (yleinen maksutapa EU:ssa) ja suoraveloitus.

Asiakaspalvelu

Palvelulla on erinomainen asiakastuki. Kun kokeilimme livechat-toimintoa heidän verkkosivuillaan, asiakastuen työntekijä avusti meitä minuutin kuluessa. Ongelmamme oli, että emme voineet aluksi katsoa amerikkalaista Netflixiä, mutta asiakaspalvelu auttoi meitä korjaamaan tämän hetkessä. Arvostimme myös sitä, että puhuimme todellisen henkilön kanssa, emmekä saaneet robotilta automaattisia vastauksia. Asiakaspalveluun saa yhteyden myös sähköpostilla, tai luomalla tukipyynnön.

Yhteenveto käyttökokemuksesta

 • Erittäin käyttäjäystävällinen VPN-palvelu
 • Sovellukset ovat yksinkertaisia ja helppoja käyttää
 • Tilin luominen ja hallinta on hyvin yksinkertaista
 • Sovellusten asentaminen on helppoa eri laitteille
 • Asiakastuki on nopea auttamaan eri tilanteissa
 • Yksi halvimmista VPN-palveluista ja tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun kaikille käyttäjille

Surfshark palvelinverkosto

Surfshark:illa on laaja palvelinverkosto. Useimmissa maissa heillä on useita palvelimia. Varsinkin Yhdysvalloissa palvelimia on useita, mikä varmistaa sen, että Netflixin maakohtaiset rajoitukset ovat helppo kiertää.

Palvelimet ovat P2P-ystävällisiä, jos haluat ladata esimerkiksi suosikki sarjojasi torrent- palveluista. Lisäksi Surfshark antaa sinulle mahdollisuuden muodostaa yhteyden kahteen VPN-palvelimeen yhdellä kertaa (MultiHop). Tietosi lähetetään kahden VPN-palvelimen kautta yhden sijasta. Tämä lisää online-turvallisuutta ja anonymiteettiä. Tätä ominaisuutta tukee vain ennalta määrätyt palvelimet, eivät kaikki. Tämä on erittäin hyödyllinen, kun haluat ohittaa palveluiden asettamia maantieteellisiä rajoituksia, kuten katsoa Netflixin yhdysvaltalaista versiota, tai haluat muuten vaan lisätä omaa turvallisuuttasi.

Palvelinten määrä ja sijainnit

Surfshark:illa on yli 1700 palvelinta 63 maassa.

Henkilökohtainen IP-osoite

Toistaiseksi Surfshark ei tarjoa mahdollisuutta pyytää henkilökohtaista IP-osoitetta.

Yhteenveto palvelinverkostosta

 • Erinomainen palvelinverkosto, joka sisältää yli 1700 palvelinta 63 maassa.
 • Amerikkalaisia palvelimia on lukuisia, ja suurin osa näyttää toimivan Netflixin kanssa.
 • Palvelimet ovat P2P-ystävällisiä.

Surfshark lisäominaisuudet

Palvelu tarjoaa myös hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Esimerkiksi Surfshark:issa on valinnainen tappokytkin, mahdollisuus muodostaa yhteys kahden VPN-palvelimen kautta samanaikaisesti (MultiHop), Whitelister, jonka avulla voit vierailla tietyillä verkkosivustoilla tai sovelluksissa menemättä VPN-yhteyden läpi. CleanWeb vaihtoehto, joka estää mainokset, verkkoseurannan ja haittaohjelmat. Tämän lisäksi sekä Netflix että torrent-lataukset toimivat hyvin palvelun kanssa.

CleanWeb, MultiHop ja Whitelister

Kaikki nämä kolme Surfshark-ominaisuutta toimivat hyvin, kun kokeilimme niitä.
CleanWeb pystyi estämään mainokset, jotka onnistuivat menemään tavallisen mainostenesto ohjelman läpi.
MultiHop tarjoaa jonkin verran lisäsuojausta, mutta se hidastaa huomattavasti internet-yhteyden nopeutta, koska liikenne kulkee kahden VPN-palvelimen kautta yhden sijasta.
Whitelister sallittujen sovellusten ja verkkosivustojen luettelon avulla voit muodostaa yhteyden tiettyihin luotettaviin sovelluksiin ja verkkosivustoihin käyttämällä omaa IP-osoitettasi VPN-palvelimen sijasta. Tämä ominaisuus voi osoittautua käteväksi joissakin tilanteissa.

Surfshark and Netflix

Surfshark pyrkii avaamaan Netflixin asettamat maantieteelliset rajoitukset kaikille VPN-käyttäjille. Testiemme aikana suurin osa yhdysvaltalaisista palvelimista toimi hyvin Netflixin kanssa. Tämän lisäksi Surfshark auttaa sinua avaamaan myös muiden maiden Netflixin versioiden sisältöä, nämä maat ovat: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Ranska, Saksa, Japani, Alankomaat, Italia, Intia, Turkki, Ruotsi, Australia, Etelä-Korea, Puola, Singapore ja Norja.

Surfshark mainitsee verkkosivustollaan, että voit kysyä heiltä kaikista eri maiden Netflix-kirjastoista, joita haluat käyttää, mutta joita ei ole heidän luettelossaan. He saattavat pystyä avaamaan nämä puolestasi.

Surfshark and torrentit

Surfshark:illa on P2P-liikenteeseen optimoituja palvelimia, jotka pitävät sinut anonyyminä ja turvassa torrentien lataamisen aikana. Sinun ei tarvitse valita näitä palvelimia manuaalisesti: ne aktivoituvat automaattisesti, sovellus tunnistaa P2P-liikenteen ja yhdistää sinut P2P-palvelimeen.

Camouflage ja NoBorders

Surfshark:illa on myös kaksi erilaista VPN-tilaa tavallisen VPN-palvelun lisäksi. Nämä ovat Camouflage-tila ja NoBorders-tila.
Camouflage-tila varmistaa, että edes internet-palveluntarjoajasi ei näe, että käytät VPN-yhteyttä.
NoBorders-tila on tila, jossa voit käyttää internetiä myös tiukan verkkosensuurin alueilla.

Näillä ominaisuuksilla pystyt kiertämään jopa vahvimmatkin estot!

GPS spoofing

GPS spoofing antaa sinun muuttaa virtuaalista sijaintia, joka ei perustu IP-osoitteeseesi sijaintiin. Tämä ominaisuus on toistaiseksi käytettävissä vain Androidissa.

Yhteenveto lisäominaisuuksista

 • Yhdysvaltalaiset palvelimet, sekä muiden maiden palvelimet toimivat Netflixin kanssa.
 • Torrenttien lataus palvelun avulla onnistuu turvallisesti ja helposti.
 • Monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia, jotka parantavat turvallisuuttasi.

Johtopäätös – Kokemuksemme Surfshark:ista

Surfshark on erinomainen VPN-palveluntarjoaja, joka on yhdenmukainen tämän päivän suurimpien ja suosituimpien VPN-palveluiden kanssa. Alhaiset hinnat, käytettävissä olevat sovellukset, hyödylliset lisäominaisuudet ja toimiva asiakastuki tekevät Surfshark:ista houkuttelevan VPN-palvelun.

Surfshark: Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet alle aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä. Klikkaa kysymystä, ja näet vastauksen.

Surfshark toimii hyvin Netflixin kanssa. Voit kiertää useiden eri maiden Netflixin maantieteelliset rajoitukset, kuten Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Saksa ja Turkki.

Surfshark on erittäin turvallinen VPN-palveluntarjoaja. Se käyttää kahta turvallisinta ja tunnettua salausprotokollaa, OpenVPN ja IKEv2. Surfshark ei pidä myöskään käyttäjälokeja koska heillä on tiukka “ei lokeja” -käytäntö

Surfshark ei tarjoa ilmaista kokeilua, mutta sillä on kumminkin 30 päivän rahat takaisin -takuun kaikille tilauksille, mikäli et jostain syystä ole tyytyväinen palveluun.

Pisteet
8.8
Suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja, joka tekee heti hyvän vaikutelman. Nopea, helppokäyttöinen ja erittäin halpa.
Vieraile Surfshark sivustolla
Kommentit
Jätä kommentti
Ei kommentteja.
Jätä kommentti

*Sähköpostiosoitettasi ei julkaista

Vieraile sivustolla